Βοήθεια στη Λιβύη θα στείλει ο Καναδάς

Βοήθεια στη Λιβύη θα στείλει ο Καναδάς

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε πως πρόκειται να διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια στις νέες αρχές της Λιβύης για να τις βοηθήσει....

Βοήθεια στη Λιβύη θα στείλει ο Καναδάς
Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε πως πρόκειται να διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια στις νέες αρχές της Λιβύης για να τις βοηθήσει να ανακτήσουν και να αποθηκεύσουν με ασφάλεια όλα τα όπλα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των όπλων μαζικής καταστροφής που διέθετε το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι και πλέον δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Canadian Press.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπέιρντ έκανε την ανακοίνωση αυτή στην διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του στη Λιβύη μετά την ανατροπή του Καντάφι, στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη. Στελέχη της κυβέρνησης του Καναδά δήλωσαν ότι τα κεφάλαια θα συμβάλλουν οι νέες αρχές της Λιβύης να ανακτήσουν ένα μέρος από τους συνολικά 23.000 φορητούς εκτοξευτές πυραύλων που εκλάπησαν ή χάθηκαν όταν δυνάμεις των ανταρτών έκαναν εφόδους στα οπλοστάσια του καθεστώτος του.

Κλείσιμο
Μέρος του ποσού θα αξιοποιηθεί επίσης για να βοηθήσει τη νέα ηγεσία της χώρας να προχωρήσουν στην διεξαγωγή και την εγκαθίδρυση δημοκρατίας στη χώρα, να ενισχυθεί η "κοινωνία των πολιτών" και να ενισχυθούν επίσης γυναικείες οργανώσεις. Ο Μπέιρντ εξήγγειλε την παροχή της νέα οικονομικής βοήθειας από πλευράς Καναδά μετά τη συνάντησή του με τον Μουστάφα 'Αμπντούλ Τζαλίλ, πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, της νέας προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης. Ο Καναδάς είχε ήδη συνεισφέρει 10,6 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια μετά την εξέγερση εναντίον του Καντάφι το Φεβρουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης