Ένας Γερμανός αστυνομικός που απολύθηκε από την υπηρεσία του επειδή έκλεψε τυρί τσένταρ από ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό ενώ είχε αναλάβει να διευθετήσει ένα τροχαίο ατύχημα έχασε την έφεση και τη δουλειά του, οριστικά.
Προς υπεράσπισή του, ο αστυνομικός είπε ότι δεν έφαγε καθόλου από το τυρί.
Ο αστυνομικός που είχε κληθεί στο σημείο λόγω του τροχαίου ατυχήματος ανέβηκε στο πλαϊνό μέρος του φορτηγού και διέταξε έναν διασώστη να του δώσει εννέα πακέτα τυρί, βάρους 20 κιλών και αξίας περίπου 554 ευρώ. Κάποια από τα τυριά κατέληξαν στο γραφείο του αλλά η τύχη των υπόλοιπων δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη δίκη του στην Κόμπλεντς.
Οι αρχές υποθέτουν ότι ο αστυνομικός κράτησε τέσσερα πακέτα για τον ίδιο ή για φίλους και συγγενείς του.
Ο αστυνομικός, που έλεγε ότι ούτε καν του αρέσει το τσένταρ, είχε προσφύγει κατά της απόλυσής του με το επιχείρημα ότι το τυρί δεν άξιζε επί της ουσίας τίποτα, αφού είχε αποψυχθεί και θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.