Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την απόκτηση 25 μαχητικών αεροσκαφών F-35 έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
Με την προμήθεια, το Ισραήλ σκοπεύει να αυξήσει σε 75 τον αριθμό των προηγμένων μαχητικών της Lockheed Martin που θα διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι υπεγράφη επισήμως η Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (Letter of Offer and Acceptance / LOA) για τα 25 μαχητικά, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2028 με ρυθμό 3-5 αεροσκαφών ετησίως.
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην οποία πωλήθηκαν τα F-35 με το δικαίωμα να προσαρμόσει το λογισμικό και τα συστήματα του αεροσκάφους για να χρησιμοποιεί οπλικά συστήματα δικής του κατασκευής.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.