Βρετανία: Δικαίωμα ψήφου σε 16άρηδες και πάνω θα δώσουν οι Εργατικοί αν κερδίσουν στις εκλογές

Βρετανία: Δικαίωμα ψήφου σε 16άρηδες και πάνω θα δώσουν οι Εργατικοί αν κερδίσουν στις εκλογές

Αν μπορείτε να εργαστείτε και να πληρώσετε φόρους, τότε θα έπρεπε να μπορείτε να ψηφίσετε, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας

keir_starmer
Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε ότι οι δεκαεξάχρονοι και οι δεκαεφτάχρονοι θα μπορούσαν να έχουν δικαίωμα ψήφου, αν οι Εργατικοί κερδίσουν τις εκλογές της 4η Ιουλίου.

«Αν μπορείτε να εργαστείτε, αν μπορείτε να πληρώσετε φόρους, αν μπορείτε να υπηρετήσετε στις ένοπλες δυνάμεις, τότε θα έπρεπε να μπορείτε να ψηφίσετε», δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Το σχόλιό του υποδηλώνει ότι η δέσμευση για την επέκταση του δικαιώματος ψήφου σε νεότερες ηλικίες είναι πιθανό να εμφανιστεί στο μανιφέστο των Εργατικών. Η Ρέιτσελ Ριβς, η σκιώδης καγκελάριος, δήλωσε ότι το έγγραφο πολιτικής είναι έτοιμο για δημοσίευση.

Οι Εργατικοί, όπως σημειώνει ο Guardian, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν το δικαίωμα ψήφου στους 16χρονους και 17χρονους εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, μια κίνηση που θα προσέθετε περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα στο εκλογικό σώμα, πολλά από τα οποία θα ψήφιζαν τους Εργατικούς. Η ηλικία ψήφου μειώθηκε από τα 21 στα 18 το 1969.

Κλείσιμο
Η Σκωτία και η Ουαλία έχουν ήδη επιτρέψει στους 16χρονους και 17χρονους το δικαίωμα ψήφου για τις τοπικές και αποκεντρωμένες βουλευτικές εκλογές.



Ειδήσεις σήμερα:

Το βαθύ λαρύγγι και ο χρυσός Πάνας που πρόδωσε το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο

Πολιτική εξαπάτηση λέει η κυβέρνηση για το βίντεο Κασσελάκη για τη φέτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης