Πόλεμος στην Ουκρανία: Κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θέλει να αξιοποιήσει η G7 υπέρ του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θέλει να αξιοποιήσει η G7 υπέρ του Κιέβου

Η G7 «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα

Ukraine_Nekroi
Η G7 θα αναζητήσει τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία, δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από την Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Η G7 «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σημειώνουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για πιθανούς τρόπους για να προωθήσουμε τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας», σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωση δεν θα γίνουν σημαντικές αλλαγές πριν η τελική της εκδοχή δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, δήλωσε πηγή της G7.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι επίορκοι εφοριακοί στη Χαλκίδα έκαναν μαθήματα εκβιασμών ο ένας στον άλλο - «Αν δεν πάθει πατατράκ αυτή, δεν μαζεύεται»

Νέα ανησυχία για την Κέιτ Μίντλετον: Πιθανό να μην εμφανιστεί ξανά δημόσια μέχρι το 2025

Κυνική ομολογία τρομοκρατών της Χαμάς: Πρώτα τη βίασε ο πατέρας μου, μετά εγώ και ο ξαδερφός μου, αφού τελειώσαμε τη σκοτώσαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης