Μαγιόρκα: Δύο Γερμανοί τουρίστες, μία Ισπανίδα εργαζόμενη και ένας Σενεγαλέζος οι νεκροί της τραγωδίας

Μαγιόρκα: Δύο Γερμανοί τουρίστες, μία Ισπανίδα εργαζόμενη και ένας Σενεγαλέζος οι νεκροί της τραγωδίας

Οι δύο Γερμανοί είναι ηλικίας 20 και 30 ετών -  Ο 44χρονος Σενεγαλέζος ζούσε πολλά χρόνια στο νησί

medusa-mallorca
Δύο νεαροί Γερμανοί τουρίστες, ένας Σενεγαλέζος και μια Ισπανίδα εργαζόμενη σκοτώθηκαν από την κατάρρευση χθες Πέμπτη κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν μπαρ- εστιατόριο στο τουριστικό νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας, στις Βαλεαρίδες νήσους.

«Τα θύματα είναι δύο Γερμανοί ηλικίας 20 και 30 ετών, μία Ισπανίδα εργαζόμενη ηλικίας 23 ετών και ένας 44χρονος Σενεγαλέζος», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Εξάλλου υπάρχουν και 16 τραυματίες. Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επεσήμανε τη νύκτα στο Χ ότι από αυτούς οι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση και οι εννέα σε «σοβαρή». Όλοι τους «διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Πάλμα», πρωτεύουσας του νησιού Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με τον Χάβι Μπονέτ, αντιδήμαρχο της Πάλμα, οι δύο Γερμανοί έκαναν διακοπές στο νησί, ενώ ο Σενεγαλέζος ζούσε στη Μαγιόρκα εδώ και πολλά χρόνια, όπως ανέφερε ο τοπικός Τύπος.


Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, Έντερ Γκαρσία, εξήγησε ότι η κύρια υπόθεση για τους λόγους που κατέρρευσε το εστιατόριο είναι το υπερβολικό βάρος του πρώτου ορόφου.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 20:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Medusa Beach Club, στο οποίο βρίσκονταν πελάτες που χόρευαν στον πρώτο όροφο και έπιναν ποτά στον κάτω όροφο. Ο όροφος κατέρρευσε με την καταστροφή να φτάνει ως το υπόγειο, εγκλωβίζοντας εργαζόμενους και πελάτες.

 

Στο υπόγειο, αστυνομικές πηγές εντόπισαν «μια κοιλότητα ανάμεσα σε μπάζα», όπου διέσωσαν έναν από τους εργαζόμενους, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά με σπασμένο χέρι. Στο σημείο επιχειρούν πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής της Πάλμα, της Τοπικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας έκτακτης υγειονομικής περίθαλψης 061, η οποία κινητοποίησε περισσότερα από 20 ασθενοφόρα που έχουν μεταφέρει τους τραυματίες στα νοσοκομεία της πόλης.

 

Οι ειδικοί εργάζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα συντρίμμια σε περίπτωση που υπήρχαν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από την κατασκευή του πρώτου ορόφου που έχει καταρρεύσει στο ισόγειο του μπαρ-εστιατορίου για λόγους που θα διερευνήσουν η αστυνομία και οι τεχνικοί του Δήμου της Πάλμα.

Θύματα στο υπόγειο

Σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες θα ελέγξουν το κτήριο και θα προσπαθήσουν να καθορίσουν τα αίτια της κατάρρευσης.

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται τα αίτια» της τραγωδίας, αλλά «αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι ο πρώτος όροφος κατέρρευσε και προκάλεσε την κατάρρευση του ισογείου» πάνω στο «υπόγειο όπου εντοπίσαμε τα περισσότερα θύματα» στο μπαρ, εξήγησε ο Έντερ Γκαρσία.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι «παρακολουθεί προσεκτικά τις συνέπειες της φρικτής κατάρρευσης που σημειώθηκε στην παραλία της Πάλμα».

Ο Σοσιαλιστής ηγέτης απηύθυνε «τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών» και δεσμεύθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση θα παρέχει «κάθε απαραίτητο μέσο» στις περιφερειακές αρχές.

Η πρόεδρος της περιφέρειας των Βαλεαρίδων νήσων Μάργκα Πρόχενς δήλωσε «σοκαρισμένη από τις πληροφορίες για την κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι η σκέψη της είναι «με τις οικογένειες των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό συμβάν».

Το 2009 κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στην Πάλμα προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο Γερμανοί και τρεις Κολομβιανοί.



Ειδήσεις σήμερα:

Εμφύλιος για τα αδέρφια Μαζωνάκη: Το μούδιασμα των συγγενών και η εγχείρηση της αδερφής του τραγουδιστή

Η υπόθεση Mondelez και το πρόστιμο των €337,5 εκατ. - Ελλάδα κι άλλες 7 χώρες ζητούν φρένο στους Γεωγραφικούς Περιορισμούς

«Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»: Το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα απειλούσε τα θύματά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης