Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Βίντεο και φωτογραφίες

Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Βίντεο και φωτογραφίες

Πήγε σε βρετανικό ινστιτούτο για τον καρκίνο - Στο πλευρό του η σύζυγός του - Ένα κοριτσάκι του προσέφερε λουλούδια

king-charles-xr
Στα δημόσια καθήκοντα επέστρεψε για πρώτη φορά ο βασιλιάς Κάρολος από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Έχοντας στο πλευρό τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, ο διάδοχος της αείμνηστης Ελισάβετ επέλεξε σήμερα να επισκεφθεί το University College Hospital Macmillan Cancer Center στο Λονδίνο.



Κλείσιμο




Φθάνοντας στο βρετανικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει την αιγίδα του University College Hospital Macmillan Cancer Center από τη μητέρα του.

Την Παρασκευή, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς «έγινε περισσότερο θαρραλέος» αφού του δόθηκε το πράσινο φως από τους θεράποντες γιατρούς για να επιστρέψει σε ορισμένα δημόσια καθήκοντα.

Η στιγμή που κοριτσάκι δίνει στον βασιλιά Κάρολο λουλούδια:






Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να ανακοινώσει ότι είχε καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.

king-charles-n__3_
king-charles-n__6_
king-charles-n__2_
king-charles-n__1_
king-charles-n__4_
king-charles-n__5_


Από τότε, φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο έχουν επαινέσει τη διαφάνειά του και τον αντίκτυπο που είχε στην κινητοποίηση κοινού, μαζί με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, να μιλάει επίσης για τη διάγνωσή της.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, για την σημερινή επίσκεψη, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Το πρόγραμμα θεραπείας της Αυτού Μεγαλειότητας θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από καθήκοντα δημόσιας επαφής. Οι προσεχείς δεσμεύσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας».

Χαμογελαστός ο μονάρχης

Και επιστρέφοντας σήμερα για πρώτη φορά στα δημόσια καθήκοντά του, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, ο Βρετανός μονάρχης έδωσε θάρρος σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονταν σε χημειοθεραπεία.

«Είμαι εντάξει, σας ευχαριστώ», απάντησε χαμογελαστός ο βασιλιάς Κάρολος σε όσους τον ρώτησαν πώς αισθάνεται καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία.

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαινόταν πανευτυχής που επέστρεψε σήμερα για πρώτη φορά στα δημόσια καθήκοντά του μετά την ανακοίνωσή του ότι έχει καρκίνο, χαμογελούσε συνεχώς ενώ δεν δίστασε να σφίξει το χέρι πολλών ασθενών», γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

To βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας είχε συνομιλίες με ασθενείς και μέλη του προσωπικού του Αντικαρκινικού Κέντρου του University College Hospital Macmillan, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Την βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της που κοιμόταν δίπλα

Τροχαίο στο Πικέρμι: Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα στη λεωφόρο Μαραθώνος - Η στιγμή που το ΙΧ τυλίγεται στις φλόγες

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της Χαλκιδικής ήταν κατάσκοποι της Ρωσίας, υποστηρίζει ο ρωσικός ιστότοπος «The Insider»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης