Σαλβίνι: Η Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη Γενοκτονία των Αρμενίων
«Όποιος δεν μιλά ανοικτά για την σφαγή των Αρμενίων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνική και πολιτιστική βάση, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια», είπε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης
Σειρά εκδηλώσεων, οργανώθηκαν σήμερα και στην Ιταλία, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στην Ρώμη, ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αλσος της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία διπλωματικών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.
Το «παρών» έδωσε και ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ο οποίος, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε ότι «ξαναζούμε, φέτος, το δράμα του 2015 διότι, δυστυχώς, η Ιστορία δεν διδάσκει και η αδιαφορία είναι κάτι το θανατηφόρο».
«Θυμάμαι, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, τις πιέσεις που έγιναν από συγκεκριμένους χώρους, όταν η ολομέλεια έπρεπε να συζητήσει το θέματης Γενοκτονίας των Αρμενίων, διότι σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση και μόνον αυτού του όρου αποτελεί αδίκημα».«Όποιος δεν μιλά ανοικτά για την σφαγή αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνική και πολιτιστική βάση, προσβάλλει την ιστορική αλήθεια», είπε ο γραμματέας της Λέγκα.
«Επισκέφθηκα και την Κύπρο, η οποία έζησε παρόμοια δοκιμασία, με το σβήσιμο συμβόλων, εκκλησιών, σχολείων, σπιτιών και του πολιτισμού. Μια χώρα στην οποία και σήμερα, ακόμη, υπάρχει στρατιωτική κατοχή, σε μέρος της επικράτειάς της», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους