Νότια Αφρική: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing – Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση

Νότια Αφρική: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing – Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση

Το προσωπικό στο αεροδρόμιο στο Γιοχάνεσμπουργκ αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και για αυτό ζήτησε από το αεροσκάφος να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση

boeing_south-africa
Νέο περιστατικό με τεχνική αστοχία σε αεροσκάφος της Boeing σημειώθηκε προ ημερών, μεγαλώνοντας τη μακρά λίστα των προβλημάτων που εμφανίστηκαν το 2024, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς ή άλλες περιπέτειες.

Αεροσκάφος Boeing 737 στη Νότια Αφρική έχασε τον τροχό του λίγο μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.




Κλείσιμο
Το προσωπικό ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ παρατήρησε ότι το αεροσκάφος της FlySafair είχε υποστεί βλάβη στο σύστημα προσγείωσης κατά την απογείωσή του, το Σάββατο 21 Απριλίου.

Αφού διατάχθηκαν να επιστρέψουν, οι πιλότοι έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης ώστε οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν τη ζημιά.

Διαπίστωσαν ότι ένας από τους τέσσερις πίσω τροχούς είχε υποστεί βλάβη κατά την απογείωση και διέταξαν την προσγείωση του αεροσκάφους. Το βίντεο από την προσγείωση δείχνει τον τροχό να διαλύεται καθώς το αεροπλάνο προσπαθούσε να τροχοδρομήσει στον διάδρομο προσγείωσης.

Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ένας κρότος και πετάχτηκαν τμήματα του τροχού καθώς συνετρίβη το σύστημα προσγείωσης κάνοντας το αεροσκάφος να γύρει προς την αριστερή πτέρυγα.

Δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβάτες, οι οποίοι τελικά μετέβησαν στον προορισμό τους με άλλη πτήση.

Το περιστατικό, όπως σημειώνει η Daily Mail, έρχεται εν μέσω αναταραχής για την εταιρεία από την κατάθεσης του πληροφοριοδότη Σαμ Σαλχπούρ ενώπιον του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα. Ο μηχανικός της εταιρείας κατηγόρησε την εταιρεία ότι «παίζει ρωσική ρουλέτα» με τις ζωές των ανθρώπων.

Η αρχή είχε γίνει τις πρώτες κιόλας ημέρες του έτους με την απώλεια ενός βύσματος πόρτας σε πτήση τον Ιανουάριο, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τους επιβάτες. Ακολούθησε τον Μάρτιο η απώλεια ενός τροχού σε πτήση της United Airlines από το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο και άλλα μικρότερης κλίμακας.

Η εταιρεία λέει ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα των Boeing 787 είναι ψευδείς.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πύρρος Δήμας απαντά πρώτη φορά για την αλλαγή του επιθέτου της κόρης του: Δεν με πείραξε καθόλου

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του Daniel και του Elias στη Θεσσαλία


Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης