Η κόρη της βουλευτού Ιλχάν Ομάρ συνελήθη στη φιλοπαλαιστινική διαμαρτυρία στο Κολούμπια

Η κόρη της βουλευτού Ιλχάν Ομάρ συνελήθη στη φιλοπαλαιστινική διαμαρτυρία στο Κολούμπια

Πάνω από 100 συλλήψεις για τη διαμαρτυρία, που κατά το πανεπιστήμιο, δεν ήταν εξουσιοδοτημένη

ilhan_omar_daughter
Η Ίσρα Χίρσι, κόρη της Αμερικανίδας βουλευτού των Δημοκρατικών από την Μινεσότα Ιλχάν Ομάρ, ήταν ανάμεσα στους δεκάδες διαδηλωτές που συνελήφθησαν την Πέμπτη στο κάμπους του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, καθώς η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό φιλοπαλαιστινίων φοιτητών-διαδηλωτών.

Τουλάχιστον τρεις φοιτητές που συνελήφθησαν, μεταξύ τους η Χίρσι, έχουν λάβει ειδοποιήσεις αποβολής από το Κολέγιο Μπάρναρντ, που είναι παράρτημα του Κολούμπια, επειδή συμμετείχαν στον καταυλισμό, δήλωσε φιλοπαλαιστινιακή ομάδα υποστήριξης.

Ο Έρικ Άνταμς, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 108 συλλήψεις χωρίς να υπάρξουν βιαιοπραγίες ή τραυματισμοί. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι συλλήψεις αφορούσαν καταπάτηση του χώρου.

Το Κολούμπια δήλωσε ότι είχε αρχίσει να θέτει σε διαθεσιμότητα φοιτητές που συμμετείχαν στον καταυλισμό με τις σκηνές, ο οποίος θεωρείται μη εξουσιοδοτημένη διαμαρτυρία.

Κλείσιμο
Εκατοντάδες φοιτητές είχαν στήσει σκηνές και είχαν κατασκηνώσει, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και την οικονομική αποδέσμευση του πανεπιστημίου από το Ισραήλ.

Μετά την εισβολή των αστυνομικών και τις συλλήψεις το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα), οι διαμαρτυρίες και οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν μέχρι τη νύχτα .

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου, Μινούς Σαφίκ, μία ημέρα νωρίτερα είχε δεχτεί τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων σε ακρόαση επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.


Ειδήσεις σήμερα:

Νίσυρος: Έδειχνε στο παιδί πορνό, λέει η μητέρα του 10χρονου για τον αρχαιοφύλακα που κατηγορείται για ασέλγεια

Μέση Ανατολή: Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ - Αναλυτές εξηγούν

Times: Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια κρίσης -Ευοίωνες οι προοπτικές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης