Μόναχο: Εργαζόμενος σε μουσείο απολύθηκε γιατί κρέμασε έργο του στη μόνιμη έκθεση

Μόναχο: Εργαζόμενος σε μουσείο απολύθηκε γιατί κρέμασε έργο του στη μόνιμη έκθεση

Ο 51χρονος άνδρας είχε περάσει στα κρυφά το έργο του με την ελπίδα να γίνει γνωστός

pinakotek
Μόλις οκτώ ώρες κατάφερε να μείνει εκτεθειμένο το έργο ενός τεχνικού σε μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Μόναχο, ο οποίος είχε την έμπνευση να το εκθέσει δίπλα στα αριστουργήματα που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Η διεύθυνση της Pinakothek der Moderne (Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης) επιβεβαίωσε ότι απέλυσε ένα μέλος της ομάδας τεχνικών υπηρεσιών, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κρεμάσει έναν από τους δικούς του πίνακες σε τμήμα που είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη, δίπλα σε έργα του Άντί Γουόρχολ.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες, αναφέρει ο Guardian.

Ο 51χρονος άνδρας, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, είχε περάσει στα κρυφά το έργο του με την ελπίδα να γίνει γνωστός.

Χάρη στη θέση του στο μουσείο, ο άνδρας είχε πρόσβαση στο χώρο της έκθεσης εκτός ωραρίου λειτουργίας και έτσι δεν τράβηξε την προσοχή του προσωπικού ασφαλείας όταν κρέμασε το έργο τέχνης του, διαστάσεων 60 επί 120 εκατοστών, σε έναν άδειο λευκό τοίχο σε διάδρομο του πρώτου ορόφου της ανατολικής πτέρυγας.

Ο εκπρόσωπος της Pinakothek είχε διευκρινίσει ότι ο πίνακας είχε κρεμαστεί τις πρώτες πρωινές ώρες και εντοπίστηκε από το προσωπικό αμέσως μετά το άνοιγμα του μουσείου την ίδια ημέρα. Αποφάσισαν να τον αφήσουν όσο ήταν ανοιχτό το μουσείο και να τον κατεβάσουν στις 6 το απόγευμα.

Η Pinakothek δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα ή το στυλ του πίνακα. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν λάβαμε κανένα θετικό σχόλιο για την προσθήκη από τους επισκέπτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η αστυνομία ερευνά τον επίδοξο καλλιτέχνη για μια σχετικά μικρή παράβαση: προκειμένου να κρεμάσει τον πίνακά του φέρεται να άνοιξε δύο τρύπες στον τοίχο, με αποτέλεσμα το μουσείο να καταθέσει μήνυση για ηθελημένη φθορά περιουσίας.

Η Pinakothek der Moderne φιλοξενεί έργα του 20ού και 21ου αιώνα, μεταξύ των οποίων Πικάσο και Κλέε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: Η στιγμή του τροχαίου που σκοτώθηκε ο 27χρονος Νίκος

«Hurt eyes»: Πολλοί Αμερικανοί έψαχναν στο Google τι να κάνουν μετά την έκλειψη Ηλίου

Μανώλης Γεωργιάδης: Πέθανε πάνω στη σκηνή ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης