Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Νετανιάχου: Αρχίζει να συνέρχεται, λένε οι υπηρεσίες του

Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Νετανιάχου: Αρχίζει να συνέρχεται, λένε οι υπηρεσίες του

Χθες βράδυ χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ για να απαιτήσουν την παραίτηση του 74χρονου πρωθυπουργού της χώρας

MixCollage-01-Apr-2024-03-32-AM-3827
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγχειρίστηκε «με επιτυχία» για την αντιμετώπιση κήλης, ανακοίνωσε το γραφείο του σήμερα.

Ο κ. Νετανιάχου «είναι σε καλή κατάσταση και αρχίζει να συνέρχεται», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες Κυριακή το βράδυ και απασχόλησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, εν μέσω του πολέμου του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που σε μερικές ημέρες συμπληρώνει μισό χρόνο.

Στη διάρκεια της εγχείρησης με ολική νάρκωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν θα εκτελούσαν χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού, όπως ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Τον περασμένο χρόνο, ο 74χρονος Νετανιάχου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Χθες βράδυ χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ για να απαιτήσουν την παραίτηση του Νετανιάχου και τη σύναψη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μοιάζουν να έχουν περιέλθει εκ νέου σε αδιέξοδο.

Κλείσιμο


Οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κάλεσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ισραήλ το 2023, οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο, την Κνεσέτ, ζητώντας νέες εκλογές για αλλαγή της κυβέρνησης.



Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης μια περισσότερη ισότερη κατανομή του βάρους της στρατιωτικής θητείας που δεσμεύει τους περισσότερους Ισραηλινούς.

Περίπου 600 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός απωλειών στρατιωτικών εδώ και πολλά χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση Ανάλυση: Τι σημαίνει η ήττα Ερντογάν στις δημοτικές - Εδραίωση Ιμάμογλου και φρένο σε αλλαγή συντάγματος

Αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης και σκόνης έως την Τρίτη - Δείτε live το χάρτη των σωματιδίων από την Αφρική πάνω από την Ελλάδα

Πάσχα 2024: Σε έλλειψη τα αμνοερίφια λόγω αυξημένων εξαγωγών στους Καθολικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης