Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά την αποκάλυψη για τις κλοπές αρχαιοτήτων

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά την αποκάλυψη για τις κλοπές αρχαιοτήτων

Αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι

vretaniko-mouseio
Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Πινακοθήκης Νίκολας Κάλιναν διορίστηκε νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

O Κάλιναν αντικαθιστά τον πρώην επικεφαλής του Μουσείου Victoria & Albert Sir Mark Jones, ο οποίος είχε αναλάβει προσωρινός διευθυντής μετά την παραίτηση του Χάρτβιγκ Φίσερ λόγω των κλοπών στο Μουσείο.

Σύμφωνα με τη Guardian, ο Κάλιναν ο οποίος εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι.


Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να γίνω ο επόμενος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου. Ανυπομονώ να ενταχθώ στο υπέροχο και αφοσιωμένο προσωπικό του και να συνεργαστώ με το εξαιρετικά εντυπωσιακό Διοικητικό Συμβούλιο για να το οδηγήσω σε ένα νέο κεφάλαιο.

Αυτό θα περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές μεταμορφώσεις, τόσο αρχιτεκτονικές όσο και πνευματικές, από οποιοδήποτε μουσείο παγκοσμίως, ώστε να συνεχίσει το Βρετανικό Μουσείο να είναι όσο πιο αφοσιωμένο και συνεργατικό μπορεί να είναι».

Ο Κάλιναν έχει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την εξαφάνιση, την κλοπή ή την καταστροφή περίπου 1.800 αντικειμένων στο μουσείο καθώς και την επίβλεψη της ανακαίνισής του.

Τον Απρίλιο του 2015 είχε διοριστεί διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης στην πλατεία Τραφάλγκαρ και επέβλεψε εκεί την τριετή ανακαίνιση του μουσείου και την επαναλειτουργία του. Ο Κάλιναν εργάστηκε προηγουμένως στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη και στην Tate Modern στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε ότι οι διαχειριστές επέλεξαν τον Κάλιναν καθώς «έχει αποδεδειγμένη ηγεσία σήμερα και μεγάλες δυνατότητες για το αύριο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας

Καιρός: Χτύπησε 30άρια και τη νύχτα ο υδράργυρος στην Κρήτη

Κάρολος: Ηχογραφημένο εδώ και δύο εβδομάδες το μήνυμα για το Πάσχα - «Θα συνεχίσω υπηρετώ το έθνος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης