Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Άχρηστο χαρακτηρίζει ο Ζελένσκι τον Πούτιν

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Άχρηστο χαρακτηρίζει ο Ζελένσκι τον Πούτιν

«Αντί να ασχοληθεί με τους πολίτες της Ρωσίας, παρέμεινε σιωπηλός για να σκεφτεί πώς να φορτώσει την επίθεση στην Ουκρανία» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος 

putin-zelensky-arthro
Με τον πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο να μαίνεται, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβη σε μία πρώτη δήλωση, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Ρώσο ομόλογό του. 

Λίγο μετά την τρομοκρατική ενέργεια και προτού γίνει η ανάληψη ευθύνης, οι δηλώσεις που έγιναν από κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών ήταν στην ουσία εκατέρωθεν κατηγορίες.

Θα καταστρέψουμε τους Ουκρανούς αν εμπλέκονται στην επίθεση, είχε σπεύσει να διαμηνύσει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά τις επιθέσεις ενόπλων στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας. Λίγο αργότερα όμως η απάντηση που ήρθε από τον σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, και τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έλεγε ότι το Κίεβο δεν ευθύνεται για καμία επίθεση και πως πρόκειται για προβοκάτσια των Ρώσων.

Στις δηλώσεις του, πάντως, ο Ζελένσκι καταδικάζει την αντίδραση του Πούτιν όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε, ακόμη, για προβλέψιμη κίνηση από πλευράς του Ρώσου ομολόγου του και τον κατηγόρησε δε για περίεργη σιωπή. 

«Οι χιλιάδες Ρώσοι που πεθαίνουν στο ουκρανικό έδαφος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα για να σταματήσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό σας», ήταν το μήνυμα Ζελένσκι με το οποίο άφησε σαφή αιχμή για τον πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν.

«Οι Ρώσοι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες από τους τρομοκράτες τους εδώ, στο ουκρανικό έδαφος» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Πολεμούν εναντίον μας και δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει μέσα στη χώρα τους. Αυτός ο άχρηστος Πούτιν, αντί να ασχοληθεί με τους πολίτες της Ρωσίας, απευθυνόμενος σε αυτούς, παρέμεινε σιωπηλός για μια μέρα - σκεπτόμενος πώς να φορτώσει την επίθεση στην Ουκρανία. Όλα είναι απολύτως προβλέψιμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα

Μακελειό στη Μόσχα: Ποιος το έκανε; Οι Ουκρανοί λένε οι Ρώσοι, ο Πούτιν λέει το Κίεβο - Εμείς, επιμένει ο ISIS

Κειτ Μίντλετον: Πλήθος κόσμου έξω από το Ουίνδσορ - Αφήνουν λουλούδια και γράμματα συμπαράστασης

Πάτρα: Καταγγελία μητέρας για άγριο bullying στην 14χρονη κόρη της - «Την έπιασαν από τα μαλλιά και της επιτέθηκαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης