Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι: «Εάν είπε ψέματα στη βίζα του για τα ναρκωτικά...»

Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι: «Εάν είπε ψέματα στη βίζα του για τα ναρκωτικά...»

Ο Χάρι στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν, κάτι που μπορεί να αποτελέσει λόγο απόρριψης της αίτησης για βίζα στις ΗΠΑ

trump_harry_xr
Στο... μάτι έχει βάλει ο Ντόναλντ Τραμπ τον αντάρτη των βρετανικών ανακτόρων, πρίγκιπα Χάρι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, εάν επανεκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να τον απελάσει εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών που είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στον Βρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή, Νάιτζελ Φάρατζ της πρωινής ειδησεογραφικής εκπομπής «GB News», τόνισε ότι ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ δεν θα έχει «ειδικά προνόμια» εάν έχει πει ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της αίτησης για έκδοση της αμερικανικής βίζας.

«Εάν είπε ψέματα, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Donald Trump world EXCLUSIVE interview with Nigel Farage airs TONIGHT on GB News



Ο Χάρι, στην αυτοβιογραφία του «Spare» (Ρεζέρβα), είχε αποκαλύψει ότι έπαιρνε στο παρελθόν ναρκωτικά, τα οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ θα ήταν κανονικά λόγος απόρριψης της αίτησης για βίζα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Politico.

Στο βιβλίο του, που είχε προκαλέσει σάλο στο Μπάκιγχαμ αφού στάζει... δηλητήριο για τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο δευτερότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου είχε παραδεχθεί ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, κάνναβης και ψυχεδελικών μανιταριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Φάρατζ ρώτησε τον Τραμπ εάν ο Χάρι θα έπρεπε να απολαμβάνει «ειδικά προνόμια» σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι δεν είπε την αλήθεια.

«Δεν θα τον προστάτευα γιατί πρόδωσε τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αν είπε ψέματα θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», απάντησε ο Τραμπ.

Κλείσιμο
«Κατάλληλα μέτρα; Που μπορεί να σημαίνει… να μην παραμείνει στις ΗΠΑ;», ρώτησε ο Φάρατζ.

«Ω, δεν ξέρω. Θα πρέπει να μου πεις. Δεν έχεις παρά να μου πεις. Θα έλεγε κανείς ότι το ξέρουν αυτό εδώ και πολύ καιρό», απάντησε ο Τραμπ.

Ο μικρότερος αδερφός του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει παραδεχτεί ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και μαριχουάνας στο παρελθόν, λέγοντας κάποτε ότι η κάνναβη βοήθησε να θεραπεύσει το τραύμα του θανάτου της μητέρας του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Χάρι είχε δηλώσει ότι η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αποτελεί  προτεραιότητα για τον ίδιο αυτή τη στιγμή.

Οι απειλές του Τραμπ έχουν βάση καθώς όποιος κάνει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική, πρέπει να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είσαι ή έχεις υπάρξει ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

Ο Χάρι στην αίτηση βίζας τον Μάρτιο του 2020 είχε απαντήσει «όχι», όπως ισχυρίζεται το αμερικανικό συντηρητικό think tank «Heritage Foundation», επισημαίνει το Politico.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε σπασμένο λουκέτο κοντά σε χώρο με εκπαιδευτικό πυρηνικό αντιδραστήρα στο ΑΠΘ - Τι λέει ο πρύτανης

Θρήνος για τον 33χρονο που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα - Είχε τραυματιστεί και παλαιότερα με παρόμοιο τρόπο

Μαζικές κινητοποιήσεις στην Αργεντινή κατά του Μιλέι και της «θεραπείας σοκ» που εφαρμόζει - «Το όριο είναι η πείνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης