Νεά πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Νεά πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σε σημείο εκτός της ΑΟΖ

missile_korea
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε τη Δευτέρα (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Την ανακοίνωση έκαναν το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν διένυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα. Εκτοξεύτηκαν από τις 07:44 ως τις 08:22 (τοπικές ώρες· 00:44 ως 01:22 ώρες Ελλάδας). Το Τόκιο από την πλευρά του ανέφερε πως οι πύραυλοι διένυσαν κάπου 350 χιλιόμετρα και έφθασαν ως ακόμη και στα 50 χιλιόμετρα ύψος.

Η Ιαπωνία ανέφερε πως οι τουλάχιστον δύο πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας. Ο ιάπωνας πρωθυπουργός καταδίκασε τις εκτοξεύσεις, «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας και διεθνώς», τις χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες».

Εν τω μεταξύ, η διπλωματία των ΗΠΑ καταδίκασε την εκτόξευση που έγινε εν μέσω επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Νότια Κορέα. Η νέα βορειοκορεατική επίδειξη δύναμης ακολουθεί την ολοκλήρωση δεκαήμερων κοινών ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας την Πέμπτη.

Οι εκτοξεύσεις «παραβιάζουν πολλαπλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», σχολίασε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας πως οι οπλικές δοκιμές αυτές εγείρουν «απειλή» για τους γείτονες της Βόρειας Κορέας και «υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια».

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διπλωματική προσέγγιση και καλούμε τη Βόρεια Κορέα σε διάλογο», συνέχισε. Όμως εξακολουθεί να παραμένει σταθερή «η δέσμευσή μας στην υπεράσπιση της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Σαφείς απαντήσεις για τις «περίεργες διαδρομές χρημάτων» του Κασσελάκη ζητούν πηγές της ΝΔ

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Ισλανδία λόγω του ηφαιστείου - Η λάβα απειλεί ακόμα και την «Μπλε Λίμνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης