Ιαπωνία: Ανησυχία στη Φουκουγιάμα για γάτα που έπεσε μέσα σε δεξαμενή με τοξικά χημικά και αγνοείται

Ιαπωνία: Ανησυχία στη Φουκουγιάμα για γάτα που έπεσε μέσα σε δεξαμενή με τοξικά χημικά και αγνοείται

Τα καφεκίτρινα ίχνη από τις πατούσες της οδηγούσαν μακριά από τη δεξαμενή με εξασθενές χρώμιο

radioactive_cat_xr
Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μια ιαπωνική πόλη ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από ταινία με υπερήρωες της Marvel.

Σύμφωνα με τον Guardian, όλα ξεκίνησαν όταν ένας υπάλληλος σε εργοστάσιο επιμετάλλωσης στη Φουκουγιάμα, στη δυτική Ιαπωνία, παρατήρησε φτάνοντας στη δουλειά του κάτι παράξενο. Κοιτάζοντας το πάτωμα, εντόπισε σε αυτό καφεκίτρινα ίχνη από τις πατούσες μια γάτας, που οδηγούσαν μακριά από μια δεξαμενή με εξασθενές χρώμιο, ένα εξαιρετικά όξινο καρκινογόνο.

Η επαφή του δέρματος με τη χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, ενώ η εισπνοή της μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Οι υπάλληλοι του εργοστασίου φορούν μάσκες και λαστιχένια γάντια όταν χειρίζονται το εξασθενές χρώμιο, δήλωσε η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.



Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας δείχνουν την άτυχη γάτα να φεύγει από το εργοστάσιο μετά την πτώση της στο μεγάλο δοχείο, βάθους τριών μέτρων. Αν και η στιγμή της «βουτιάς» δεν περιλαμβάνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι συνέβη, και το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα η γάτα προκαλεί ανησυχία στις Αρχές.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία, τον δήμο και τους πολίτες που ζουν κοντά στο εργοστάσιό μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας Nomura Plating Fukuyama Factory.

radioactive_cat



Η εταιρεία δήλωσε ότι φαίνεται πως αναποδογύρισε ένα από τα ελάσματα που είχαν τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της δεξαμενής, ως καλύμματα.

«Το περιστατικό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να λάβουμε μέτρα την αποτροπή της εισόδου μικρών ζώων, όπως γάτες, στις εγκαταστάσεις μας, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Κλείσιμο
Μέχρι εχθές, Τρίτη 12 Μαρτίου, η γάτα παρέμενε άφαντη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Guardian. Οι ντόπιοι έχουν ειδοποιηθεί να κρατήσουν αποστάσεις εάν εντοπίσουν μια γάτα με μη φυσιολογική εμφάνιση. Εκτός από τη σύσταση να μην την πλησιάσουν και να μην την αγγίξουν, τους έχει ζητηθεί να καλέσουν αμέσως την αστυνομία εάν τη δουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το πιο πιθανό σενάριο για τη γάτα «εισβολέα», σύμφωνα με αξιωματούχους της Φουκουγιάμα, είναι ότι έχει ήδη πεθάνει από την επαφή της με το επικίνδυνο χημικό.



Ειδήσεις σήμερα:

«Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ» λέει ο Βολκόφ μετά την επίθεση με σφυρί στη Λιθουανία - Το μήνυμά του στον Πούτιν

Νεκροί 21χρονος και 20χρονος σε τροχαίο στην Αριδαία - Το αυτοκίνητό τους έπεσε σε κολώνα

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης