Ουκρανία: Την κατάληψη ρωσικού χωριού κοντά στα σύνορα με Ουκρανία ανακοίνωσαν Ρώσοι που μάχονται για το Κίεβο

Ουκρανία: Την κατάληψη ρωσικού χωριού κοντά στα σύνορα με Ουκρανία ανακοίνωσαν Ρώσοι που μάχονται για το Κίεβο

Πληροφορίες και για δεύτερο χωριό που έχει πέσει στα χέρια τους - Ουκρανικό drone συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ - Έκλεισαν τα σχολεία στο Κουρσκ μετά την επίθεση των φίλα προσκείμενων στο Κίεβο, Ρώσων

russia_freedom
Ομάδα Ρώσων εθελοντών που μάχονται για την Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε τον έλεγχο ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στο πλαίσιο ένοπλης επιδρομής την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν ότι απώθησαν.



«Το χωριό Τιοτκίνο, στην περιφέρεια Κουρσκ, ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές απελευθερωτικές δυνάμεις», δήλωσε η ομάδα αυτή που ονομάζεται Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας, σε ανάρτηση στο Telegram. «Ο στρατός του (Βλαντίμιρ) Πούτιν εγκαταλείπει γρήγορα το χωριό, αφήνοντας πίσω του θέσεις και βαρύ οπλισμό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ilya Ponomaryov έγραψε στο Facebook ότι ένα άλλο ρωσικό χωριό, το Λοζόβα Ρούντκα, που βρίσκεται στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των απελευθερωτικών δυνάμεων.

Κλείσιμο




Ουκρανικό drone συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ - Έκλεισαν τα σχολεία στο Κουρσκ μετά την επίθεση

Στο μεταξύ, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.



dimarxeio_belgorod1


Οι περιοχές στη μεθόριο με την Ουκρανία υφίστανται σειρά επιθέσεων από τα μεσάνυχτα, με τον ρωσικό στρατό να λέει πως απέκρουσε διείσδυση μαχητών από την Ουκρανία.



«Εχθρικό drone συνετρίβη στο κτίριο διοίκησης της πόλης Μπέλγκοροντ», έγραψε στο Telegram, προσθέτοντας πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως τα παράθυρα στην πρόσοψη του κτιρίου καταστράφηκαν. Αυτές οι υλικές ζημιές φαίνονται επίσης σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ο δήμαρχος του Μπέλγκοροντ Βαλεντίν Ντεμίντοφ δημοσιοποίησε εικόνες με ανατιναγμένα παράθυρα, λέγοντας πως το drone «συνετρίβη στην είσοδο του κτιρίου».



Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ πέρασαν σε διαδικτυακά μαθήματα, έπειτα από μια απόπειρα ουκρανικής εφόδου στην περιφέρεια.

Ένοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία υποστήριξαν σήμερα ότι διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, ενώ ο Ρωσία υποστήριξε ότι απέτρεψε αυτές τις εφόδους. Η περιφέρεια Κουρσκ δέχθηκε επίσης επιθέσεις από ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας.

Κατάληψη χωριού στην Ουκρανία ανακοίνωσαν και οι Ρώσοι

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Ντονέτσκ η οποία βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχό της, την επομένη μιας ανακοίνωσης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που είπε ότι η Ουκρανία «σταμάτησε» τη ρωσική προώθηση.

«Στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, οι μονάδες των νότιων δυνάμεων απελευθέρωσαν το χωριό Νεβέλσκε και εξασφάλισαν πιο ευνοϊκές γραμμές και θέσεις», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή αναφορά του.

Το κανάλι DeepState του Telegram, που πρόσκειται στον ουκρανικό στρατό και το οποίο ακολουθούν πάνω από 680.000 άνθρωποι, είχε μεταδώσει χθες, Δευτέρα, το βράδυ πως «ο εχθρός προωθήθηκε κοντά στο Νεβέλσκε».


Ειδήσεις σήμερα:

Η περιπέτεια του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Ελβετία: Βίντεο από το σημείο που βρήκαν τους πέντε νεκρούς σκιέρ στις Άλπεις

Άντριου Τέιτ: Συνελήφθη ξανά ο διάσημος influencer στη Ρουμανία για σεξουαλικές επιθέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης