ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες για τον Μπομπ Μενέντεζ και τη σύζυγό του

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες για τον Μπομπ Μενέντεζ και τη σύζυγό του

Ο 70χρονος γερουσιαστής δηλώνει αθώος και βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη στις 6 Μαΐου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Menendez_wife_arthrou
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του παραπέμφθηκαν εκ νέου σε δίκη από τους εισαγγελείς, οι οποίοι πρόσθεσαν κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στις υπάρχουσες ποινικές κατηγορίες, διευρύνοντας την υπόθεση λίγες ημέρες αφότου ένας από τους συγκατηγορούμενους του Μενέντεζ, ο επιχειρηματίας Χοσέ Ουρίμπε από το Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ένοχος και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα.

Ο Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ και η σύζυγός του, Ναντίν, κατηγορήθηκαν την Τρίτη ότι ανάγκασαν τους δικηγόρους τους να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης σχετικά με ράβδους χρυσού που δέχθηκαν, μετρητά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο σε αντάλλαγμα για χάρη που έκανε ο Μενέντεζ για να βοηθήσει τρεις επιχειρηματίες.

Το τελευταίο κατηγορητήριο περιπλέκει τις νομικές προκλήσεις για τον Μενέντεζ, ο οποίος δηλώνει αθώος και βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη στις 6 Μαΐου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ των νέων κατηγοριών στο κατηγορητήριο είναι η συνωμοσία, η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, ο δημόσιος υπάλληλος που ενεργεί ως ξένος πράκτορας, η δωροδοκία, ο εκβιασμός και η απάτη.

Κλείσιμο
Ο γερουσιαστής απάντησε στο επικαιροποιημένο κατηγορητήριο αποκαλώντας τις προσθήκες «κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας».

Είπε ότι η κυβέρνηση «ήξερε από καιρό ότι έμαθα και βοήθησα στην αποπληρωμή δανείων —όχι δωροδοκιών— που είχαν δοθεί στη σύζυγό μου».

Και πρόσθεσε: «Είμαι αθώος και θα το αποδείξω όσες κατηγορίες και αν συνεχίσουν να συσσωρεύονται».

Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν 13 ράβδους χρυσού, σχεδόν 500.000 δολάρια σε μετρητά και τη Mercedes σε επιδρομή στο σπίτι του Μενέντεζ.

Ο 70χρονος γερουσιαστής παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και δεν έχει δηλώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Η Τάμι Σνάιντερ Μέρφι, σύζυγος του κυβερνήτη Φιλ Μέρφι, κατεβαίνει στις προκριματικές εκλογές του Ιουνίου για τη θέση του εναντίον του αντιπροσώπου των ΗΠΑ Άντι Κιμ.


Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο

Το σπίτι που αγόρασε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκε στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης