Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε… 217 φορές κατά του κορωνοϊού

Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε… 217 φορές κατά του κορωνοϊού

Η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας

covid_vaccine
Σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα εμβολιαζόταν κατά του κορωνοϊού ένας άνδρας από τη Γερμανία, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος.

Η περίπτωση του 62χρονου καταγράφεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases. Ο άνδρας αγόρασε τις δόσεις ιδιωτικά και έκανε τις ενέσεις μέσα σε 29 μήνες, αναφέρει το BBC. Κατά μέσο όρο, είναι μια ένεση κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις από τους εμβολιασμούς.

Όπως λένε, έμαθαν την περίπτωσή του από τις εφημερίδες και τον κάλεσαν για τεστ, κάτι που δέχτηκε και ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρον. Τα εμβόλια διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τς ασθένειες, όπως την Covid-19.

Το ερώτημα των επιστημόνων είναι αν θα είχε επιπτώσεις η υπερδιέγερση που προκάλεσαν τα εμβόλια στον άνδρα. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το ανοσοποιητικό του είχε πρόβλημα, ούτε και ασθένησε ποτέ από κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν συστήνουν τόσες πολλές δόσεις και λένε ότι τρεις με τακτικές ενισχυτικές είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.


Ειδήσεις σήμερα:

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Instagram: Πώς οι προαγωγοί το χρησιμοποιούν για να στρατολογούν γυναίκες - Τα κρυφά hashtags και το δέλεαρ των χρημάτων

Κασσελάκης: «Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις» λέει η κυβέρνηση για την εταιρεία στο εξωτερικό - Επίθεση στη Δικαιοσύνη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης