Μεταξύ ήττας και συντριβής απέναντι στον Τραμπ η Νίκι Χέιλι - Τα σενάρια για το μέλλον της μετά την Σούπερ Τρίτη

Μεταξύ ήττας και συντριβής απέναντι στον Τραμπ η Νίκι Χέιλι - Τα σενάρια για το μέλλον της μετά την Σούπερ Τρίτη

Έπειτα από σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων η υποψήφια μπορεί να δώσει τέλος στην προσπάθεια ακόμη και απόψε το βράδυ - Τι θα σημαίνει αυτό για την ίδια και το κόμμα της

trump_heily_m
Το ερώτημα γιατί η Νίκι Χέιλι εξακολουθεί να διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενώ δεν έχει παρά ελάχιστες ελπίδες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να απαντηθεί οριστικά απόψε όταν θα καταμετρώνται οι ψήφοι της Σούπερ Τρίτης.

Η υποψήφια έχει εξασφαλίσει ως σήμερα 43 εκλέκτορες, έναντι 273 που ήδη έχει για το χρίσμα του κόμματος ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι πιθανότητες να δούμε κάποια εντυπωσιακή ανατροπή είναι πραγματικά λίγες.

Η Χέιλι παρέμεινε στον αγώνα παρά τα συνερχόμενα απογοητευτικά αποτελέσματα – κατάφερε μάλιστα να βγει δεύτερη πίσω από τον «Κανένα» σε μια Πολιτεία, μια ήττα με συμβολική παρά ουσιαστική αξία. Δεσμεύτηκε πάντως ότι θα έμενε ως την Σούπερ Τρίτη με την ελπίδα να καταγράψει κέρδη της τελευταίας στιγμής.

Αν η ήττα πάρει τις διαστάσεις συντριβής, η Χέιλι μπορεί να τερματίσει την προεκλογική της εκστρατεία ακόμη και σήμερα το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η Washington Post, το επιτελείο της μοιάζει σιγά-σιγά να «κατεβάζει τους διακόπτες» στην εκστρατεία, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 28 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δύο μήνες και 1 εκατομμύριο δολάρια το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεν έχει αγοράσει τηλεοπτικές διαφημίσεις, αλλά επικεντρώνεται σε κάποιες από τις πολιτείες της Σούπερ Τρίτης μόνο σε διαδικτυακές διαφημίσεις.

Η προσπάθεια της Χέιλι αν μη τι άλλο έδειξε ότι υπάρχει και το κομμάτι των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών που αντιπαθεί βαθια τον Τραμπ. Αυτοί -ήταν περίπου 30%- είχαν μια εναλλακτική επιλογή, αναγνώριζε και η ίδια, ενώ το επιβεβαίωναν και οι έρευνες.

Ήταν μια «μαγιά» για μία πολιτικό με φιλοδοξίες, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετοί. Εξάλλου, το 2028 η Χείλι θα είναι 57 ετών, ηλικία όχι απαγορευτική για μια νέα προεδρική υποψηφιότητα.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, τι θα κάνουν αυτοί οι ψηφοφόροι τον Νοέμβριο. Θα απέχουν ή θα ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς; Είναι δύο σενάρια ευνοϊκά για τον Μπάιντεν. Ωστόσο αν η Χείλι τελικά επιλέξει να στηρίξει τον Τραμπ μπορούμε να περιμένουμε ότι ένα μέρος τους θα στραφεί στον μεγιστάνα.

Το αποτέλεσμα αυτού του τελευταίου σεναρίου θα είναι ένα Ρεπουμπλιακανικό κόμμα πλήρως στα χέρια του Τραμπ, που σχεδιάζει να αντικαταστήσει την ανώτατη ηγεσία του κόμματος με μια τριάδα που θα περιλαμβάνει... και τη νύφη του.


Ειδήσεις σήμερα:

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Instagram: Πώς οι προαγωγοί το χρησιμοποιούν για να στρατολογούν γυναίκες - Τα κρυφά hashtags και το δέλεαρ των χρημάτων

Κασσελάκης: «Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις» λέει η κυβέρνηση για την εταιρεία στο εξωτερικό - Επίθεση στη Δικαιοσύνη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης