Τουρκία: Να ξεκινήσει διάλογος για ειρήνη στην Ουκρανία, ζητά ο Φιντάν - Την επόμενη εβδομάδα πάει στην Ουάσινγκτον

Τουρκία: Να ξεκινήσει διάλογος για ειρήνη στην Ουκρανία, ζητά ο Φιντάν - Την επόμενη εβδομάδα πάει στην Ουάσινγκτον

Για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, πρέπει να γίνει ξεχωριστή συζήτηση για την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και για τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη

fidan_arthrou
Η Τουρκία ελπίζει ότι συνομιλίες για μία εκεχειρία στην Ουκρανία θα αρχίσουν σύντομα, όπως δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατά τον τερματισμό των εργασιών του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας.

«Ένας διάλογος για μία εκεχειρία (στην Ουκρανία) πρέπει να αρχίσει. Αυτό δεν σημαίνει αναγνώριση της κατοχής (από την Ρωσία), αλλά ζητήματα κυριαρχίας και κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά», δήλωσε ο Φιντάν στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο Φιντάν, επιβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Ηνωμένων Πολιτειών - Τουρκίας.

«Κατόπιν πρόσκλησης του Μπλίνκεν, είναι προγραμματσμένο για την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στις ΗΠΑ για μια συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού» δήλωσε ο κ. Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου κατά το κλείσιμο των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας, που διοργανώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηθείς εάν προγραμματίζεται επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο Χακάν Φιντάν απάντησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι απασχολημένος αυτό το διάστημα με τις τοπικές εκλογές και ακολουθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας επίσκεψης στον ενδιάμεσο χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα

ΝΔ κατά Νίκου Παππά για την «κυβέρνηση δολοφόνων»: Με κυρίαρχη τάση τον πολακισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη

Βρήκα σπίτι για την οικογένειά μου λέει ο παλαιοχριστιανός Μανώλης- Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της κόρης του


Copernicus: Ο χειμώνας του 2023-2024 ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα - Χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης