Ισπανία: Εισιτήριο στους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Plaza de Espana θέλει να βάλει ο δήμος Σεβίλλης

Ισπανία: Εισιτήριο στους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την Plaza de Espana θέλει να βάλει ο δήμος Σεβίλλης

Η κίνηση της δημοτικής αρχής της Σεβίλλης γίνεται στο πλαίσιο των σχεδίων να ελεγχθεί ο όγκος τουριστών που κατακλύζουν καθημερινά την πλατεία

Plaza_de_Espana
Τον οβολό τους θα πρέπει να καταβάλουν εφεξής οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τη Σεβίλλη, όπως σχεδιάζει ο δήμος της ισπανικής πόλης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, oι τουρίστες που θα επισκέπτονται την πόλη στη νότια Ισπανία ενδέχεται σύντομα να πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο προκειμένου να εξερευνήσουν τη μεγάλη, εντυπωσιακή πλατεία «Plaza de Espana».

Η κίνηση της δημοτικής αρχής γίνεται στο πλαίσιο των σχεδίων να ελεγχθεί ο όγκος τουριστών που κατακλύζουν αυτό τον δημόσιο ανοικτό χώρο. «Σχεδιάζουμε να κλείσουμε την Plaza de Espana και να χρεώνουμε τους τουρίστες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τη συντήρησή της και να εγγυηθούμε την ασφάλειά της» αναφέρει ο δήμαρχος της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σανθ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κλείσιμο


H σχετική ανάρτηση συνοδεύεται κι από ένα βίντεο, όπου καταγράφονται πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει, κατεστραμμένες προσόψεις και μικροπωλητές να κάθονται σε σκαλοπάτια.

Η «Plaza de Espana» αποτελεί τμήμα ενός συγκροτήματος που χτίστηκε το 1969, με στόχο να αντικατοπτρίζει τον ισπανικό χαρακτήρα στην αρχιτεκτονική της και τις πλακόστρωτες διακοσμήσεις της.

Χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται την πλατεία καθημερινά, πεζή ή με άμαξες.

Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για την ταινία «Πόλεμος των Άστρων: Η αόρατη απειλή» του 1999, ενώ αποτελεί επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Σεβίλλης, φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και επιδείξεις μόδας.

Αν και ο δήμαρχος της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σανθ, κατέστησε σαφές ότι στους ντόπιους θα εξακολουθεί να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση, πολλοί χρήστες του Twitter, μεταξύ άλλων και κάτοικοι της Σεβίλλης, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο της δημοτικής αρχής.

«Ένας τουριστικός φόρος για ΟΛΟΥΣ τους επισκέπτες προκαλεί λιγότερη συζήτηση και φέρνει μεγαλύτερα έσοδα. Ακούστε τους ανθρώπους, όχι τους ξενοδόχους», έγραψε ένας χρήστης.

«Αυτό που ο κόσμος θέλει από εσάς είναι έναν φόρο για τους τουρίστες και τη γενική ρύθμιση του μαζικού τουρισμού που καταστρέφει την πόλη μας», ανέφερε άλλος.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο και πληθυσμό 700.000 κατοίκων, η Σεβίλλη είναι η τρίτη πιο δημοφιλής ισπανική πόλη.

Εκτός από τη Σεβίλλη, και άλλες πόλεις καταβάλλουν προσπάθειες να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ του τουρισμού που τόσο έχουν ανάγκη και της διατήρησης της ελκυστικότητάς τους στους κατοίκους.

Για παράδειγμα, η ιταλική πόλη της Βενετίας θα εισάγει δοκιμαστικά έναν φόρο από τον Απρίλιο προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών.


Ειδήσεις σήμερα:

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Ντίνα που επέζησε συγκλονίζει: Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πώς θα ζήσει μετά από αυτό η μητέρα μου

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Βίντεο: Η Μπιάνκα Σενσόρι βγήκε για βόλτα σε μαγαζί στο Παρίσι και «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης