Κίνα: Στέλνει διπλωμάτη σε Μόσχα, Κίεβο και Βρυξέλλες

Κίνα: Στέλνει διπλωμάτη σε Μόσχα, Κίεβο και Βρυξέλλες

Η κινεζική διπλωματία έχει δεχθεί επικρίσεις από τη Δύση αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας, καθώς δεν έχει καταδικάσει δημοσίως τη ρωσική επίθεση

ukraine_2
Ο Κινέζος απεσταλμένος για την Ουκρανία Λι Χούι θα πραγματοποιήσει από το Σάββατο επίσκεψη στην Ευρώπη, η οποία θα τον οδηγήσει στη Ρωσία, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική διπλωματία.

Ο Λι Χούι, που τον περασμένο Μάιο μετέβη στην Ευρώπη για συζητήσεις, αναμένεται επίσης στην Πολωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κινεζική διπλωματία έχει δεχθεί επικρίσεις από τη Δύση αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας. Ενώ ζητά σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών - συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας - ποτέ δεν καταδίκασε δημοσίως τη ρωσική επίθεση, ούτε έχει καλέσει τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, «ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της ειρήνης και για την ενθάρρυνση των συνομιλιών», δήλωσε η Μάο Νινγκ, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.


Ειδήσεις σήμερα:

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Ντίνα που επέζησε συγκλονίζει: Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πώς θα ζήσει μετά από αυτό η μητέρα μου

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Βίντεο: Η Μπιάνκα Σενσόρι βγήκε για βόλτα σε μαγαζί στο Παρίσι και «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης