ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν στηρίζει τον Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν στηρίζει τον Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής της Συμμαχίας

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ – Νωρίτερα, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι τον υποστηρίζει 

biden_rutte
Τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε υποστηρίζει ο Τζο Μπάιντεν για να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστηρίζει ρητά την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Ρούτε για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, είχε εκφράσει πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη θέση.

Πριν την ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

Κλείσιμο
Ο Μαρκ Ρούτε, ο οποίος είναι ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην Ολλανδία, είχε ανακοινώσει απροσδόκητα τον Ιούλιο πως αποχωρεί από την ολλανδική πολιτική, αλλά παραμένει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Διπλωμάτες αναφέρουν ότι είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος επίσημος υποψήφιος για τη θέση.



Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Ρώμας: Η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, αν δεν είχε αποβάλει, το παιδί αυτό τώρα θα είχε τρεις πατεράδες

Πρόσκληση Μητσοτάκη από τη Βομβάη για επενδύσεις: Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την ΕΕ


Δεν ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τον πιο γνήσιο αναχρονισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης