Bloomberg: Ο Τραμπ ξοδεύει περισσότερα από όσα συγκεντρώνει από χορηγούς για την καμπάνια του

Bloomberg: Ο Τραμπ ξοδεύει περισσότερα από όσα συγκεντρώνει από χορηγούς για την καμπάνια του

Τα 30,4 εκατ. που έχει συγκεντρώσει, οι νομικές περιπέτειες και η επιτροπή που τον χρηματοδοτεί

trump_maketa
Τα ποσά που σκοπεύει να διαθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία του γίνονται και πάλι θέμα συζήτησης, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να χύνουν πολύ μελάνι για το επίμαχο ζήτημα. Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι απλά, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες εκείνοι που του γυρνούν την πλάτη και συνάμα οι νομικές περιπέτειες στις οποίες είναι εμπλέκεται λειτουργούν ως μοχλός πίεσης.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ξοδεύει από τον προεκλογικό του κουμπαρά περισσότερο απ' όσα διαθέτει, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, ο οποίος οφείλει να χρηματοδοτεί και τις δικαστικές του αμοιβές.

Μόνο τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η επιτροπή πολιτικής δράσης, που συνεργάζεται με τον Τραμπ, ξόδεψε 2,9 εκατομμύρια δολάρια για νομικές αμοιβές.

Συνολικά, η εκστρατεία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου συγκέντρωσε από χορηγούς, τον περασμένο μήνα, το ποσό των 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά ο ίδιος έδωσε από την τσέπη του 11,4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή.

Tην ίδια ώρα, οι «Financial Times» αναφέρουν ότι, από το 2019, 200.000 χρηματοδότες του Τραμπ είναι άφαντοι ενώ πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.

Η εκστρατεία του τέως προέδρου των ΗΠΑ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο έχοντας συγκεντρώσει από χορηγούς το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο ποσό των εξόδων του, όπως διευκρινίζει το Bloomberg, ήταν τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για διαφημιστικό χρόνο.

Σχεδόν όλες οι δωρεές προέρχονται από την επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων «Trump Save America», η οποία δεν πρόκειται να υποβάλει έκθεση για τα οικονομικά της μέχρι τις 15 Απριλίου.

Τα νομικά έξοδα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου έχουν μπει στο στόχαστρο της προεκλογικής του εκστρατείας ενώ η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του και πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, έχει επικρίνει το ποσό των χρημάτων από τους χορηγούς του που δαπανήθηκαν για την υπεράσπισή του.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η επιτροπή «Save America» δαπάνησε περισσότερα από 51 εκατομμύρια δολάρια, πέρυσι, για τα έξοδα του δικηγόρου του Τραμπ.

Τα χρήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για νομικές αμοιβές πρόκειται να εξαντληθούν στα μέσα του έτους εάν συνεχίσει να δαπανά με τον ίδιο ρυθμό που έκανε το 2023, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από δωρητές.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Ρώμας: Η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, αν δεν είχε αποβάλει, το παιδί αυτό τώρα θα είχε τρεις πατεράδες

Πρόσκληση Μητσοτάκη από τη Βομβάη για επενδύσεις: Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την ΕΕ


Δεν ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τον πιο γνήσιο αναχρονισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης