Λονδίνο: Σε ξενοδοχείο θα μετατραπεί ο εμβληματικός πύργος BT Tower - Πουλήθηκε έναντι 275 εκατ. λιρών

Λονδίνο: Σε ξενοδοχείο θα μετατραπεί ο εμβληματικός πύργος BT Tower - Πουλήθηκε έναντι 275 εκατ. λιρών

Ο πύργος ύψους 177 μέτρων, που εγκαινιάστηκε το 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον, χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τηλεοπτικούς σταθμούς

bt-tower
Ο πύργος BT Tower, γνωστό ορόσημο του Λονδίνου, πρόκειται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο μετά την πώλησή του έναντι 275 εκατ. λιρών.

Ο πύργος ύψους 177 μέτρων, που εγκαινιάστηκε το 1965 από τον τότε πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον, χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τηλεοπτικούς σταθμούς για την αποστολή σημάτων. Ήταν το ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου για 16 χρόνια μέχρι να χτιστεί ο πύργος NatWest.

Οι πρώην ιδιοκτήτες του πύργου, η BT Group, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι τον πούλησαν στην MCR Hotels.

BREAKING: The iconic BT Tower in London is set to become a hotel, if its new owner gets its way.

BREAKING: The iconic BT Tower in London is set to become a hotel, if its new owner gets its way. Sky's Ian King has the latest ⬇️ 🔗 https://trib.al/AwyafSS 📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube

Posted by Sky News on Wednesday, February 21, 2024
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το BBC, ο διευθυντής ακινήτων της BT, Μπρέντ Μάθιουζ, δήλωσε ότι ο πύργος διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των κλήσεων, των μηνυμάτων και των τηλεοπτικών σημάτων του έθνους: «Αυτή η συμφωνία με την MCR θα επιτρέψει στον Πύργο BT να αποκτήσει έναν νέο σκοπό, διατηρώντας αυτό το εμβληματικό κτίριο για τις επόμενες δεκαετίες» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Τάιλερ Μορς, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της MCR Hotels, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε αυτό το αγαπημένο κτίριο και θα εργαστούμε για την ανάπτυξη προτάσεων που θα αφηγούνται την ιστορία του ως ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, ανοίγοντας τις πόρτες του για να το απολαύσουν οι γενιές».

Αρχικά ονομαζόταν Πύργος του Ταχυδρομείου, ο ρόλος του στις επικοινωνίες μειώθηκε καθώς άλλαξε η τεχνολογία σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και οι κεραίες του αφαιρέθηκαν πριν από μια δεκαετία περίπου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το περιστρεφόμενο εστιατόριό του, το οποίο βρισκόταν στον τελευταίο όροφο. Χρειαζόταν 22 λεπτά για να περιστραφεί πλήρως και ήταν δημοφιλές λόγω της θέας του που εκτεινόταν σε όλο το κεντρικό Λονδίνο. Ωστόσο, έκλεισε για το κοινό μετά την έκρηξη βόμβας εκεί το 1971.

Το 2003, κυρήχθηκε διατηρητέο, αλλά την ίδια χρονιά κατέλαβε και τη δεύτερη θέση σε έρευνα για τα πιο άσχημα κτίρια του Λονδίνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο - πραγματογνώμονα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Ισπανία: Με ρωσικές σφαίρες σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο που αυτομόλησε στην Ουκρανία - Τι τον πρόδωσε

Ναταλία Λιονάκη: Πού βρίσκεται σήμερα - Νέες πληροφορίες για τη ζωή της ως μοναχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης