Ισπανία: Πλήγμα για τον Σάντσεθ η νίκη του Λαϊκού Κόμματος στη Γαλικία

Ισπανία: Πλήγμα για τον Σάντσεθ η νίκη του Λαϊκού Κόμματος στη Γαλικία

Παρά τις δηλώσεις του Φεϊχό για την αμνηστία στους Καταλανούς πολιτικούς, οι ψηφοφόροι έδωσαν στο κόμμα του την απόλυτη πλειοψηφία - Πέντε έδρες έχασαν οι Σοσιαλιστές

pedro_sanchez
Το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα (PP) στην Ισπανία διατήρησε την απόλυτη πλειοψηφία του στη Γαλικία, διαψεύδοντας τις προβλέψεις ότι θα έχανε τον έλεγχο της περιφέρειας την οποία κυβερνούσε πάνω από 30 χρόνια.

Το αποτέλεσμα ενισχύει τη θέση του ηγέτη του κόμματος, Αλμπέρτο Φεϊχό, πρώην επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της επαρχίας, σημειώνει ο Guardian.

Το PP κέρδισε 40 έδρες, μόλις δύο λιγότερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Αντίθετα, οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έχασαν πέντε έδρες και το Εθνικιστικό Μπλοκ της Γαλικίας (BNG), αύξησε τους βουλευτές του από 19 σε 25 έδρες.

Το αριστερό κόμμα Unida και το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε μία έδρα.

Κλείσιμο
«Η Γαλικία έστειλε ένα μήνυμα στην Ισπανία, δεν μας αρέσουν οι εκβιασμοί εδώ», δήλωσε ο Αλφόνσο Ρουέδα, ο υποψήφιος του ΡΡ για την προεδρία της περιφέρειας, αναφερόμενος στη συμφωνία που έκανε ο Σάντσεθ με τους Καταλανούς εθνικιστές με αντάλλαγμα τις ψήφους τους.

Όταν ο Φεϊχό άφησε να διαρρεύσει μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές ότι δεν ήταν αντίθετος με τη χορήγηση αμνηστίας στους Καταλανούς πολιτικούς που ηγήθηκαν της αποτυχημένης προσπάθειας για ανεξαρτησία το 2017, η δήλωση απείλησε να εκτροχιάσει την εκστρατεία στη Γαλικία, δεδομένου ότι το κόμμα του αντιτίθεται σε κάθε μορφή αμνηστίας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι ήταν πιο πρόθυμοι να συγχωρήσουν τον Φεϊχό από ό,τι τον Σάντσεθ, του οποίου η συμφωνία με τους Καταλανούς κατηγορήθηκε για την κακή επίδοση του κόμματός του στις πρώτες σημαντικές εκλογές από τότε που εξασφάλισε νέα πρωθυπουργική θητεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ο καλός μας ο καιρός - Κάτω κι από τα €0,10 η κιλοβατώρα

Οικογένεια Καρνέση: Τα 5 παιδιά του κρεοπώλη που έγιναν εφοπλιστές

Κορινθία - Συγκλονίζει γιος της οικογένειας παλαιοχριστιανών: Άφησα το σχολείο στο Δημοτικό και βόσκω κατσίκια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης