Λονδίνο: Παρά τα μεγάλα κέρδη, στο εστιατόριο του Salt Bae κλείνουν τη θέρμανση για να κάνουν οικονομία

Λονδίνο: Παρά τα μεγάλα κέρδη, στο εστιατόριο του Salt Bae κλείνουν τη θέρμανση για να κάνουν οικονομία

Ο όμιλος θα κατεβάζει τους διακόπτες του φωτισμού και της θέρμανσης τις ώρες που δεν χρειάζονται

salt_bae_arthro
Μπορεί να χρεώνουν εκατοντάδες ευρώ για μια μπριζόλα, μπορεί ο ιδιοκτήτης να είναι παγκοσμίως γνωστός και influencer με εκατομμύρια ακολούθους, αλλά ο λογαριασμός για τη θέρμανση πέφτει βαρύς ακόμη και για έναν Salt Bae. Και έτσι κάνει ό,τι και όλος ο κόσμος: κατεβάζει τον διακόπτη.

Το κατάστημα του Νουσρέτ Γκιοκτσέ στο ακριβό Ναϊτσμπρίτζ του Λονδίνου δηλώνει ότι κάνει μια προσπάθεια να ρίξει το κόστος παρά τα μεγάλα κέρδη τους.

Στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, η εταιρεία ανέφερε ότι «προσπάθησε να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση» με ενέργειες όπως την «απενεργοποίηση της κεντρικής θέρμανσης μετά το κλείσιμο ή κατά τις ώρες αιχμής όταν η ζήτηση θέρμανσης είναι χαμηλότερη» και το σβήσιμο του φωτισμού τις ώρες που είναι κλειστό το κατάστημα.

Ακόμη, όπως γράφει ο Guardian, περιόρισε τις ώρες λειτουργίας της «κουρτίνας αέρα» ενός συστήματος που χρησιμοποιείται για να μην υπάρχουν ρεύματα αέρα, ενώ θα εγκαταστήσει φώτα LED και μόνωση για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πάντως, το 2022 είχε αποδειχτεί μια πολύ καλή χρονιά για την επιχείρηση. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 44% και έφτασαν τα 3,3 εκατ. λίρες (3,8 εκατ. ευρώ) και οι πωλήσεις κατά 66% στα 13,6 εκατ. λίρες (σχεδόν 16 εκατ. ευρώ). Αντίστοιχα μεγάλη ήταν η αύξηση και στο μέρισμα.

Καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που συστήθηκε το 2021, αν και στην πορεία αναγκάστηκε να περικόψει από το μενού πιάτα όπως την επίχρυση μπριζόλα που κόστιζε 1.450 λίρες.



Ειδήσεις σήμερα:

Κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομάτη και τη σύζυγό του - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα - Οι δρόμοι που θα κλείσουν, δείτε χάρτη


Όταν ο Aδωνις διόρισε τον πατέρα του Πάνου Βλάχου διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης