Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν απόψε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση εναντίον του φορτηγού πλοίου «Lycavitos» στον Κόλπο του Άντεν. Στην ενημέρωση των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών γίνεται λόγος για «βρετανικό πλοίο».
Το υπό σημαία Μπαρμπέιντος πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Νταλιάν της Κίνας. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο και χαρακτήρισε «κατατοπιστικές» – χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες – τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας UKMTO.
Το απόγευμα η UKMTO ενημέρωσε πως έλαβε αναφορά για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο, περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμά του είναι ασφαλές. Τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε και η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey, η οποία ανέφερε μικρής έκτασης ζημιές που προκάλεσαν θραύσματα του πυραύλου.
Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι Χούτι εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνοντας λόγο για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Το δολάριο και η στερλίνα παραμένουν στις πρώτες θέσεις, η Ιαπωνία όμως κερδίζει εντυπωσιακά έδαφος. Τα στοιχεία της Capital Exchange αποτυπώνουν έναν ταξιδιωτικό χάρτη που φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πολυσυλλεκτικός.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.