Ιράν: Τρομοκρατία και δολιοφθορά οι εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου, λένε οι Αρχές

Ιράν: Τρομοκρατία και δολιοφθορά οι εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου, λένε οι Αρχές

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης

explosion_1
Δύο εκρήξεις τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, κατέστρεψαν το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Ιράν, ανακοίνωσαν οι Aρχές καταγγέλλοντας μια ενέργεια «δολιοφθοράς και τρομοκρατίας».

Οι εκρήξεις αυτές δεν είχαν θύματα αλλά προκάλεσαν διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε τρεις τουλάχιστον επαρχίες της χώρας. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε αγωγούς φυσικού αερίου κοντά στις πόλεις Μπορουτζέν (νοτιοδυτικά) και Σαφασάχρ (νότια).

«Αυτή η ενέργεια δολιοφθοράς και τρομοκρατίας διαπράχθηκε γύρω στη 1 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα σε δύο μέρη», δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου, ο Σαΐντ Αγλί, τον οποίο επικαλείται η επίσημη υπηρεσία επικοινωνίας για την ενέργεια Shana.

Κλείσιμο

Καμιά ανάληψη ευθύνης δεν έγινε μέχρι τώρα και οι Αρχές δεν κατονόμασαν τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον Αγλί, η εθνική εταιρεία φυσικού αερίου «σταθεροποίησε τις συνθήκες του δικτύου» αφότου τροποποίησε τη διάταξη των αγωγών αερίου. Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε αργότερα σήμερα ότι οι φωτιές στα δύο μέρη είχαν περιοριστεί και ότι η διαδικασία επισκευής είναι σε εξέλιξη.

Το Ιράν κατηγόρησε επανειλημμένα πράκτορες του Ισραήλ, δηλωμένου εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ότι διεξήγαγαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά των υποδομών της χώρας, κυρίως πυρηνικών.

Αυτονομιστικές οργανώσεις στις συνοριακές περιοχές του δυτικού και του νότιου τμήματος της χώρας έχουν αναλάβει επίσης την ευθύνη για ενέργειες δολιοφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Πισπιρίγκου - Αγόρευση Κούγια: Υπόθεση όνειδος για τη Δικαιοσύνη, την καταδίκασαν αγράμματοι παρουσιαστές

Γλυφάδα: Το χρονικό του θρίλερ στη ναυτιλιακή μέσα από τις μαρτυρίες - «Ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί»

Αποχώρησαν από το μπλόκο Πλατυκάμπου οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών - Ζητούν με επιστολή τους συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης