Ρωσία: Μαθητές θα εκπαιδεύονται στο πώς να προστατευτούν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Ρωσία: Μαθητές θα εκπαιδεύονται στο πώς να προστατευτούν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Θα μάθουν επίσης, πώς να χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες ενώ θα έχουν κάνει και μαθήματα «πρώτων βοηθειών» και αυτοάμυνας

putin
Μαθητές λυκείου στη Ρωσία θα ξεκινήσουν εκπαίδευση για το πώς να προστατευτούν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, στο πλαίσιο ανανέωσης του εθνικού προγράμματος σπουδών, όπως γράφει ο ρωσικός Τύπος.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Newsweek, προτού πάρουν το απολυτήριό τους, οι Ρώσοι μαθητές θα μάθουν για «τις συνθήκες που επικρατούν στο μέτωπο και τις καταστροφικές συνέπειες των όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς επίσης και για τις μεθόδους προστασίας από αυτά».

«Αυτά θα αποτελούν μέρος ενός μαθήματος που θα ξεκινήσει στα ρωσικά λύκεια, υπό τον τίτλο: Βασικές αρχές της ασφάλειας και της άμυνας της πατρίδας», γράφει σε χθεσινό της άρθρο η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι μπορεί να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος εν μέσω των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την «εδαφική της ακεραιότητα» και το θέμα συζητείται τακτικά στη ρωσική κρατική τηλεόραση από τα «παπαγαλάκια» του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το περιοδικό «Newsweek« επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για να σχολιάσει το θέμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως έγινε γνωστό, υπέγραψε έναν νόμο τον Αύγουστο του 2023 που εισάγει ως υποχρεωτικό το μάθημα ασφάλειας και άμυνας στα σχολεία, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του εθνικού προγράμματος σπουδών.

Πώς θα γίνει η εκπαίδευση των μαθητών

Οι νέοι θα υποχρεούνται να λάβουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση, να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, να δώσουν τις «πρώτες βοήθειες» στη μάχη όπως και να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας, σχολιάζει το αμερικάνικο περιοδικό.

Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι έφηβοι θα κληθούν να αντιμετωπίζουν «εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες» να γίνονται βίαιοι όταν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά τους όπως και να εξουδετερώνουν τον κίνδυνο στο ψηφιακό περιβάλλον, ανέφερε η εφημερίδα «Kommersant».

Κλείσιμο
Το «μάθημα πολέμου», που θα αρχίζει να διδάσκεται στα σχολεία της Ρωσίας από την 1η Σεπτεμβρίου, θυμίζει την διδασκαλία βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης επί σοβιετικής εποχής που διδασκόταν στα σχολεία και καταργήθηκε το 1993.

Πάντως, τον Νοέμβριο του 2022, ο Σεργκέι Μιρόνοφ, επικεφαλής του κόμματος «A Just Russia», δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι η ανάπτυξη μιας τέτοιας πορείας «θα προετοίμαζε συστηματικά τους πολίτες για το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης με τον εχθρό».

Οι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου έχουν προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές τη Δύση για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο όπως και για ρωσικές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν και μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας του Κιέβου, δηλαδή τις χώρες που προσφέρουν βοήθεια και όπλα στην εμπόλεμη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης και φερέφωνο του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες των ΜΜΕ που υποστηρίζουν τη γραμμή του Κρεμλίνου, πρότεινε- κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Full Contact»- τη μετάβαση σε πυρηνικό πόλεμο, καταφέροντας πλήγμα στην έδρα της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Μητέρα παρηγορεί την κόρη της πριν η τελευταία πέσει στα χέρια της Χαμάς

Χαβιέρ Μιλέι: Ο πρόεδρος της Αργεντινής έβαλε τα κλάματα στον Τοίχο των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ

Γιώργος Λαμπάτος: Η στιγμή που επιστρέφει στο σπίτι του με πι και φωνάζει από τους πόνους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης