Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απάντησε θετικά στην προτεινόμενη συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απάντησε θετικά στην προτεινόμενη συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία

Ενημερώσαμε τους Ισραηλινούς για την απόκριση της Χαμάς, είπε ο πρωθυπουργός του Κατάρ σε κοινές δηλώσεις με τον Μπλίνκεν - Απαντήσαμε θετικά, είπε η παλαιστινιακή οργάνωση

blinken_thani
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ντόχα έλαβε «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους.

«Δεδομένης της ευαισθησίας των περιστάσεων, δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αλ Θάνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν. «Είμαστε αισιόδοξοι και παραδώσαμε την απάντηση στην πλευρά των Ισραηλινών», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.



Την είδηση επιβεβαίωσε και η Χαμάς, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως μετέφερε την θέση της στην Αίγυπτο και το Κατάρ για την προτεινόμενη «συμφωνία-πλαίσιο» της προσφοράς ανταλλαγής ομήρων και ταυτόχρονης κατάπαυσης του πυρός, δίνοντας «θετική» απάντηση. Ακόμη, τόνισε τη δέσμευσή της για τη «διασφάλιση μιας συνολικής και πλήρους κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς σε ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς με αντάλλαγμα μια εκτεταμένη παύση των μαχών στη Γάζα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με Ισραηλινούς αξιωματούχους όταν επισκεφθεί τη χώρα την Τετάρτη. «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και μάλιστα απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν είχε τονίσει πως η προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους που διαπραγματεύονταν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος ήταν «ισχυρή και πειστική», προσθέτοντας ότι «προσφέρει κάποια ελπίδα» για μια νέα εκεχειρία.

«Υπάρχει ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών ότι πρόκειται για μια καλή και ισχυρή πρόταση», δήλωνε ο Μπλίνκεν σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησαν τα μπλόκα - Αγρότες έχουν κλείσει για μισή ώρα τον κόμβο της Νίκαιας στη ΠΑΘΕ - Δείτε φωτογραφίες

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή για διαχειριστικά θέματα αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο


Έφτασε εσπευσμένα στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι - Θα βρεθεί στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου Γ'
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης