Πριγκίπας Χάρι: Φτάνει σήμερα στη Βρετανία για να είναι κοντά στον Κάρολο - Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον αδερφό του

Πριγκίπας Χάρι: Φτάνει σήμερα στη Βρετανία για να είναι κοντά στον Κάρολο - Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον αδερφό του

Ο Χάρι άφησε πίσω του τη Μέγκαν και όσα τον χωρίζουν με την οικογένεια του στη Βρετανία και σπεύδει στο πλευρό του πατέρα του μετά την είδηση ότι πάσχει από καρκίνο

Πρίγκιπας Χάρι: Φτάνει σήμερα στη Βρετανία για να είναι κοντά στον Κάρολο #shortsvideo
Harry-William-mak
Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να επιστρέψει αργότερα σήμερα στη Βρετανία, αναφέρει η εφημερίδα The Sun, για να συναντηθεί με τον πατέρα του, τον 75χρονο βασιλιά Κάρολο που διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Σύμφωνα με τη Sun, ο Χάρι εθεάθη να φθάνει σε τέρμιναλ ιδιωτικών αεροσκαφών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, όπου ζει από το 2020 μαζί με τη σύζυγό του, την Μέγκαν. Ο πρίγκιπας ταξιδεύει μόνος.

Πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι ο Χάρι μίλησε στον πατέρα του για τη διάγνωση. Ο Χάρι έχει αποξενωθεί από τον πατέρα και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια.

Ο Χάρι είναι ουσιαστικά σε δυσμένεια, έχει παραιτηθεί των πριγκηπικών υποχρεώσεών του και οι σχέσεις του με την οικογένειά του και τον βασιλικό οίκο είχαν διακοπεί, με την εξαίρεση της παρουσίας του Χάρι τον Μάιο του 2023 στην τελετή στέψης του πατέρα του, ως διαδόχου της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Η επικείμενη επιστροφή του Χάρι στη Βρετανία προβλέπεται να είναι και πάλι σύντομη, ενώ για ακόμη μία φορά κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι μόνος του. Η Μέγκαν θα μείνει πίσω στην Καλιφόρνια, υποτίθεται για να φροντίσει τα δύο παιδιά της με τον πρίγκηπα του Σάσεξ.

Γουίλιαμ και Χάρι δεν έχουν μιλήσει ακόμα
Κλείσιμο
Από τη στιγμή που έσκασε η είδηση ότι ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο τα μέσα ενημέρωσης ολόκληρου του πλανήτη έχουν πάρει φωτιά και για τη σχέση των παιδιών του και τι μέλλει γενέσθαι, με δεδομένο ότι οι δυο γιοι του βασιλιά ο Γουίλιαμ και ο Χάρι δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους.
Harry-William-4

Οι καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν τόσο την υγεία του Κάρολου όσο και της Κέιτ Μίντλετον θα μπορούσαν να αναγκάσουν τα αδέλφια σε μια αναγκαστική ανακωχή, λένε πηγές προσκείμενες στα ανάκτορα.

Ωστόσο, δεν έχουν μιλήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τώρα, όμως που ο πατέρας τους αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με την υγεία του η πηγή αναφέρει: «Έφτασε η στιγμή που ο Χάρι θα τα αφήσει όλα πίσω του, θα δείξει μεγαλοψυχία και θα προσεγγίσει τον Γουίλιαμ».
Harry-William-3

Ο Χάρι, ο δούκας του Σάσεξ - πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου - σπεύδει αυτή τη στιγμή στο πλευρό του πατέρα του, ο οποίος ήδη ξεκίνησε θεραπεία.

Ο Κάρολος, 75 ετών, τηλεφώνησε και στους δύο γιους του προσωπικά και τους ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο.

Η ανακοίνωση της ασθένειας του Κάρολου 
Η ανακοίνωση της ασθένειάς του Καρόλου έγινε το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2024 με ένα μίγμα εξωστρέφειας και κρυψίνοιας που μόνο στη Βρετανία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί. Διότι αφ' ενός υπήρξε η δημοσιοποίηση της νόσου με ευθύτητα και αμεσότητα για την οποίαν σχεδόν αυτο-επαινέθηκαν οι υπεύθυνοι δημοσιότητας του βασιλικού οίκου. Προβλήθηκε ιδιαίτερα η πρόθεση του Καρόλου να παροτρύνει, με το δικό του παράδειγμα, τους συμπατριώτες του να φροντίζουν την υγεία τους, χωρίς συμπλέγματα και προκαταλήψεις.

dilosi


Ταυτόχρονα όμως ουδείς γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια για τον τύπο καρκίνου, για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο άναξ, για το προσδόκιμο ζωής -υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι πρόκειται για μια μορφή ιάσιμου καρκίνου. Πολύ μετρημένα και πολύ προσεκτικά, οι πληροφορίες που δόθηκαν στα ΜΜΕ είναι ότι ο καρκίνος του Καρόλου δεν σχετίζεται με την πρόσφατη νοσηλεία του και την επέμβαση στην οποίαν υπεβλήθη για υπερπλασία προστάτη. Και επίσης ότι ο βασιλιάς δεν θα εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα για τη χημειοθεραπεία, αλλά θα εκτελέσει το προβλεπόμενο πρόγραμμα ως εξωτερικός ασθενής. Παράλληλα ξεκίνησαν δίνονται τα πρώτα ψήγματα αισιοδοξίας με την Daily Mail να μεταδίδει ότι «η κατάστασή διαγνώστηκε έγκαιρα και η πρόγνωση είναι καλή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο Κάρολος είναι πολύ αισιόδοξος και θεωρεί ότι όλα θα πάνε καλά με την υγεία του. Μάλιστα έχει εκπλήξει τους δικούς του ανθρώπους με την επιθυμία του να συνεχίσει να εργάζεται «σαν να μη συμβαίνει τίποτε». Αυτό που του δίνει τόση δύναμη, όπως αναφέρεται, είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο και η πρόγνωση είναι καλή. 

Όπως ήταν φυσικό, τα νέα για τη σοβαρή ασθένεια του βασιλιά, συντάραξαν τη Βρετανία. Ωστόσο, ο ίδιος ο Κάρολος παραμένει ψύχραιμος, απλώς ενοχλείται ιδιαίτερα από τον αυτονόητο περιορισμό των μετακινήσεων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του, ως κεφαλή του βρετανικού κράτους (και της εκκλησίας). Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει να συναντάται μία φορά την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σουνάκ για την καθιερωμένη ενημέρωση του μονάρχη.

King Charles diagnosed with cancer, Buckingham Palace says | BBC News
Στην περίπτωση που ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του και ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις του, τότε το πρωτόκολλο προβλέπει την εκπροσώπησή του από τη βασίλισσα Καμίλα ή τον πρωτότοκο γιο του, τον Γουίλιαμ, πρίγκηπα της Ουαλίας. Αυτός όμως, κατά σατανική σύμπτωση, καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη φροντίδα της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία -υποτίθεται τουλάχιστον- πως αναρρώνει από μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και από την άλλη να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του. Αναμφίβολα, η σύμπτωση των δύο ασθενειών, του Καρόλου και της Κέιτ, καθιστούν το 2024 «annus horribilis», μια χρονιά αποφράδα και κακορίζικη για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Σε ό,τι αφορά στο χρονολόγιο των γεγονότων, στις 17 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εισαχθεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο για επέμβαση στον υπερδιογκωμένο προστατικό αδένα του. Στις 26 Ιανουαρίου έγινε η εγχείρηση, με επιτυχία. Στις 29/1 ο βασιλιάς πήρε εξιτήριο, αλλά με τη σύσταση να αποφεύγει τον κάματο, έως ότου αναρρώσει πλήρως. Στις 4 Φεβρουαρίου ο Κάρολος εθεάθη για πρώτη φορά σε έξοδο, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι η υγεία του είχε αποκατασταθεί. Αυτό όμως ήταν προσωρινό, καθώς την επόμενη ημέρα, στις 5/2 ανακοινώθηκε ο καρκίνος.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι η ασθένεια του βασιλιά Κάρολου προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς και τις ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση από κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής. Όπως πχ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, οι πρωθυπουργοί Αυστραλίας και Καναδά, μεταξύ πολλών άλλων.

Ειδικά, δε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ως ένας άνθρωπος που βίωσε εξαιρετικά επώδυνα τις συνέπειες του καρκίνου, μιας και έχασε τον γιο του, Μπο το 2018 στα 46 του χρόνια, ευχήθηκε από καρδιάς ό,τι καλύτερο στον Κάρολο. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζιλ [σσ: Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ] ενώνουμε τη φωνή μας με τον βρετανικό λαό και αναπέμπουμε προσευχές ώστε η Μεγαλειότητά του να έχει μια ανώδυνη και πλήρη ανάρρωση».


Δείτε βίντεο: Πρίγκιπας Χάρι: Φτάνει σήμερα στη Βρετανία για να είναι κοντά στον Κάρολο - Δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον αδερφό του

Πρίγκιπας Χάρι: Φτάνει σήμερα στη Βρετανία για να είναι κοντά στον Κάρολο #shortsvideo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης