Πολύνεκρα επεισόδια στην Ταϊλάνδη

Πολύνεκρα επεισόδια στην Ταϊλάνδη

Τρεις εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν στη μεθόριο της Ταϊλάνδης με την Μαλαισία με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τουλάχιστον 60, μερικές ώρες αφότου φερόμενοι ως αυτονομιστές αντάρτες εισέβαλαν σε τέμενος γεμάτο κόσμο και σκότωσαν δύο μουσουλμάνους.

Πολύνεκρα επεισόδια στην Ταϊλάνδη
Τρεις εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν στη μεθόριο της Ταϊλάνδης με την Μαλαισία χθες, Παρασκευή, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τουλάχιστον 60, μερικές ώρες αφότου φερόμενοι ως αυτονομιστές αντάρτες εισέβαλαν σε τέμενος γεμάτο κόσμο και σκότωσαν δύο μουσουλμάνους.

Βόμβα τοποθετημένη σε μοτοποδήλατο εξερράγη έξω από το κτίριο μιας οργάνωσης της κινεζικής κοινότητας στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μαλαισίας, στην περιοχή Σουνγκάι Κολόκ, στην επαρχία Ναρατιβάτ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ακολούθησαν οι εκρήξεις άλλου ενός παγιδευμένου μοτοποδηλάτου και ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από δύο ξενοδοχεία.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας τουρίστας από την Μαλαισία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η εξέγερση αυτονομιστών στις τρεις επαρχίες του λεγόμενου «βαθέως νότου» της Ταϊλάνδης -Γιάλα, Πατάνι και Ναρατιβάτ -από το 2006 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.800 ανθρώπους.

Μερικές ώρες πριν από τις εκρήξεις ένας αστυνομικός κι ένας εθελοντής, μέλος μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, σκοτώθηκαν μέσα σε τέμενος από τέσσερις άνδρες που πιστεύεται ότι ήταν αυτονομιστές. Υπάρχουν πάνω από 100 μάρτυρες, ανέφερε η αστυνομία.
Κλείσιμο

Οι συνήθεις στόχοι των αυτονομιστών είναι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, δάσκαλοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι λειτουργοί, ενώ μουσουλμάνοι δολοφονούνται επίσης εάν συνεργάζονται με το κράτος ή αν δρουν ως πληροφοριοδότες.

Η περιοχή ήταν ένα ανεξάρτητο σουλτανάτο πριν από έναν αιώνα, ώσπου προσαρτήθηκε στο βουδιστικό βασίλειο της Ταϊλάνδης.

Την Πέμπτη, πέντε παραστρατιωτικοί Ρέιντζερς σκοτώθηκαν από σε ενέδρα που άρχισε με την πυροδότηση μιας βόμβας που έπληξε το όχημά τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης