Το Νέο Μεξικό «αθωώνει» αστυνομικούς που σκότωσαν πολίτη από λάθος - «Κατάλληλη η προσέγγισή τους»

Το Νέο Μεξικό «αθωώνει» αστυνομικούς που σκότωσαν πολίτη από λάθος - «Κατάλληλη η προσέγγισή τους»

Ο 52χρονος Ρόμπερτ Ντότσον άνοιξε την εξώπορτά του κρατώντας όπλο και η αστυνομία άνοιξε αμέσως πυρ, χτυπώντας τον με 12 σφαίρες

dotson
Οι αρχές του Νέου Μεξικού δεν θα ζητήσουν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τριών αστυνομικών που σκότωσαν έναν πολίτη όταν βρέθηκαν σε λάθος σπίτι, παρά το ότι η οικογένεια του θύματος κινήθηκε δικαστικά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 Απριλίου 2023 στην πόλη Φάρμινγκτον.

Bodycam footage released after New Mexico officers responded to wrong home, fatally shot man


Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε σπίτι που βρισκόταν απέναντι από αυτό του Ρόμπερτ Ντότσον.

Ο 52χρονος άνδρας άνοιξε την εξώπορτά του κρατώντας όπλο και η αστυνομία άνοιξε αμέσως πυρ, χτυπώντας τον 12 φορές. Άλλες 19 σφαίρες έπεσαν κατά της συζύγου του, Κίμπερλι, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών με πιστόλι, αναφέρει το BBC.

Η οικογένεια Ντότσον κατέθεσε μήνυση κατά του αστυνομικού τμήματος. Ωστόσο, σε επιστολή με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2024, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Γκριρ Στάλεϊ δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε ότι οι αστυνομικοί «δεν χρησιμοποίησαν υπερβολική βία υπό τις περιστάσεις όταν πυροβόλησαν».

Στην επιστολή προστίθεται ότι η προσέγγιση των αστυνομικών στο σπίτι των Ντότσον «αν και λανθασμένα προσέγγισαν το λάθος σπίτι» ήταν «εύλογη, κατάλληλη και σύμφωνη με τις γενικά αποδεκτές αστυνομικές πρακτικές».

Η ανάλυση του περιστατικού που περιλαμβάνεται στην έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντότσον και η σύζυγός του προκάλεσαν «άμεση απειλή θανάτου ή τραυματισμού» προς τους αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ντότσον δήλωσε από την πλευρά του στο CBS ότι η οικογένεια απογοητεύτηκε από την απόφαση. Είναι ενοχλητική η αίσθηση ότι «μπορεί να μην είσαι ασφαλής στο ίδιο σου το σπίτι, γιατί σίγουρα ο κ. Ντότσον δεν ήταν», είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος της εισαγγελέως, είπε ο Κούγιας - «Να το κάνετε», του απάντησε

Επεισόδια και προσαγωγές σε Βουλή και Εξάρχεια στο πανεκπαιδευτικό: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία (βίντεο & φωτογραφίες)


Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Netflix που παρουσιάζει ομοφυλόφιλο τον Μέγα Αλέξανδρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης