Ρωσικό συγκρότημα κατά του πολέμου στην Ουκρανία αντιμέτωπο με απέλαση από την Ταϊλάνδη

Ρωσικό συγκρότημα κατά του πολέμου στην Ουκρανία αντιμέτωπο με απέλαση από την Ταϊλάνδη

Μέλος του συγκροτήματος έχει χαρακτηρισθεί από τις ρωσικές αρχές «ξένος πράκτορας» μετά την κριτική που άσκησε διαδικτυακά στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Bi-2
Μέλη ρωσικού ροκ συγκροτήματος που επικρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ενδέχεται να απελαθούν από την Ταϊλάνδη αφότου συνελήφθησαν στο θέρετρο Πουκέτ επειδή εργάζονταν χωρίς άδεια εργασίας.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται ότι το αυτοεξόριστο ροκ συγκρότημα Bi-2 θα αντιμετωπίσει σκληρές ποινές αν σταλεί πίσω στην Μόσχα.

Το συγκρότημα είναι γνωστό επειδή καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ο σολίστας του Ίγκορ Μπόρτνικ έχει χαρακτηρισθεί από τις ρωσικές αρχές «ξένος πράκτορας» μετά την κριτική που άσκησε διαδικτυακά στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Τα επτά μέλη του ροκ συγκροτήματος κρατούνται στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Μπανγκόνγκ μετά την σύλληψη τους στις 24 Ιανουαρίου επειδή εργάζονταν χωρίς άδεια εργασίας, δήλωσε στο Reuters, ο Κριανγκράι Αριγιαγιννγκ, διευθυντής του Γραφείου Μετανάστευσης της Πουκέτ.

Κλείσιμο
«Αυτό συνήθως καταλήγει στην απέλαση στην χώρα καταγωγής τους, αλλά υπάρχει κάποια διακριτικότητα (σχετικά με τον προορισμό), δήλωσε ο ίδιος.

Ο Σουνάι Φασούκ, ανώτερος ερευνητής της οργάνωσης Human Rights Watch της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι τα μέλη του συγκροτήματος «θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα σκληρές διώξεις και μεγάλους κινδύνους» εάν σταλούν πίσω στην Ρωσία επειδή είναι αντιφρονούντες.

«Αυτή η υπόθεση είναι μια λυδία λίθος για τη συμμόρφωση της Ταϊλάνδης με τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε.

Άλλοι αξιωματούχοι που δεν θέλησαν να αποκαλυφθεί η ιδιότητα τους επειδή δεν έχουν την έγκριση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν στο Reuters, ότι τα μέλη του συγκροτήματος θα ζητήσουν έναν εναλλακτικό προορισμό εάν νοιώσουν ανασφαλείς να γυρίσουν στην Ρωσία.

Τα μέλη του συγκροτήματος με διπλή υπηκοότητα έχουν την επιλογή να επιλέξουν οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία ανήκουν ως χώρα καταγωγής τους , δήλωσε ένα αξιωματούχος.

Μερικά μέλη του συγκροτήματος έχουν διπλή υπηκοότητα ισραηλινή και αυστραλιανή, δύο χώρες στις οποίες το συγκρότημα είχε την έδρα του πριν πάει στην Ρωσία το 1999. Η διοίκηση του Bi-2, η πρεσβεία του Ισραήλ στη Μπανγκόκ και το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Μαρουσάκης: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Avgi μέσα από έξι ερωταπαντήσεις - Πού θα ρίξει χιόνι

Ψηφιακά οι εξετάσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων που είναι σε κατάληψη για να μην χαθεί το εξάμηνο

Κέιτ Μίντλετον: Βγήκε από το νοσοκομείο μετά από νοσηλεία 14 ημερών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης