Γάζα: Αναστέλλει και η Αυστρία τη χρηματοδότηση στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες

Γάζα: Αναστέλλει και η Αυστρία τη χρηματοδότηση στην Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες

Αναμένεται η διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοι της UNRWA ενεπλάκησαν στην επίθεση μελών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

UNRWA
Η Αυστρία αναστέλλει τη χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) εν αναμονή της διεξαγωγής πλήρους έρευνας για τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοί της ενεπλάκησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε την UNRWA και τον ΟΗΕ να διεξαγάγουν συνολική, γρήγορη και πλήρη έρευνα για τις κατηγορίες», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πριν από την Αυστρία, η Βρετανία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς είχαν, όπως και άλλες χώρες, ανακοινώσει ότι αναστέλλουν την χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, που αποτελεί κρίσιμη πηγή υποστήριξης για τον πληθυσμό στη Γάζα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν στο Μεξικό συγγενείς του Ροδόλφο Πισάρο - Νεκρή η θεία του παίκτη της ΑΕΚ, τραυματίστηκε η μητέρα του

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σκάνδαλο στο παλάτι του Μονακό: Εκατομμύρια για τις πρώην του Αλβέρτου, τα εξώγαμα τέκνα του και για... «μυστικές αποστολές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης