Ερντογάν για απόφαση Χάγης: Να μην μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα πολέμου κατά αθώων Παλαιστίνιων

Ερντογάν για απόφαση Χάγης: Να μην μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα πολέμου κατά αθώων Παλαιστίνιων

Πολύτιμη η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη Γάζα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος – Εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να θέσει τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων 

erdogan1
«Πολύτιμη» χαρακτήρισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη Γάζα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία «για να διασφαλίσουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά αθώων Παλαιστινίων πολιτών δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει πράξεις γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα το Ισραήλ να θέσει τέλος στις επιθέσεις που όπως είπε, γίνονται χωρίς διακρίσεις σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Αναλυτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:


Κλείσιμο
«Θεωρώ πολύτιμη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τις απάνθρωπες επιθέσεις στη Γάζα και την χαιρετίζω.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά αθώων Παλαιστινίων πολιτών δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή, η οποία είναι δεσμευτική για τις χώρες που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Σύμβασης (σ.σ. για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος) κατά της Γενοκτονίας, θα θέσει τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται χωρίς διακρίσεις σε βάρος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και την πορεία προς τη διαρκή ειρήνη και να συμπαραστεκόμαστε στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας».



Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Ασύλληπτος ο δράκος των ασανσέρ - Αλλοδαπό νεαρό που μιλά σπαστά ελληνικά αναζητά η ΕΛΑΣ

Γεωργία: Η απίστευτη ιστορία των διδύμων που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok

Ταϊλάνδη: Viral το βίντεο με Ταϊλανδέζα να βγάζει βόλτα το λιονταράκι της... μέσα σε μια Bentley
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης