Τζο Μπάιντεν: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης του φώναξαν «γενοκτόνε Τζο» - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης του φώναξαν «γενοκτόνε Τζο» - Δείτε βίντεο

Οπαδοί του Μπάιντεν απάντησαν με «Τέσσερα ακόμη χρόνια!» και «Πάμε Τζο!» για να καλύψουν τις φωνές των διαδηλωτών

biden-palestine
Από διακοπές διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σημαδεύτηκε η προεκλογική ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Βιρτζίνια στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ο Μπάιντεν αναγκάστηκε αρκετές φορές να διακόψει την ομιλία του ή να προσπαθήσει να μιλήσει πάνω από τις φωνές που ζητούσαν «εκεχειρία τώρα», ή τον αποκαλούσαν «γενοκτόνο Τζο» λόγω της στήριξής του προς το Ισραήλ στον πόλεμό του στη Γάζα.

Pro-Palestinian protesters interrupt Biden at campaign event


Κλείσιμο
Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους οδηγήθηκαν, μάλιστα, έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε ο Μπάιντεν, όμως οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε να μιλά, αν και προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους ότι οι διακοπές θα συνεχιστούν. «Θα διαρκέσει κάποια ώρα. Τα έχουν προβλέψει όλα», σχολίασε ο 81χρονος.

Παράλληλα υποστηρικτές του φώναζαν «Τέσσερα ακόμη χρόνια!» και «Πάμε Τζο!», σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις φωνές των διαμαρτυρόμενων.

President Biden interrupted by protests in Virginia


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αποδοκιμάζεται δημοσίως για τη στάση του στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ακλόνητη υποστήριξή του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει μειώσει τη δημοτικότητα του Δημοκρατικού μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και άλλων αντιπάλων του πολέμου, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν.

Στην ομιλία του, πάντως, ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αναφορικά με τη στάση του στο θέμα των αμβλώσεων.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο λόγος για τον οποίο (οι Αμερικανίδες) στερήθηκαν ένα θεμελιώδες δικαίωμα», τόνισε αναφερόμενος στον διορισμό από τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο τριών συντηρητικών δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο το καλοκαίρι του 2022 ανέτρεψε προηγούμενη απόφασή του που προστάτευε σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον 77χρονο Τραμπ και τους υποστηρικτές του, θέλουν να περιορίσουν «με κάθε κόστος» ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των γυναικών στην άμβλωση.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι το θέμα των αμβλώσεων θα βοηθήσει στην επανεκλογή του Μπάιντεν καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, περιλαμβανομένης μίας του Reuters/Ipsos τον Ιούλιο, δείχνουν ότι η πλειονότητα των Αμερικανών ψηφοφόρων είναι αντίθετη στους υποψήφιους που επιθυμούν να θέσουν αυστηρούς περιορισμούς στην άμβλωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην άσφαλτο: 19 ετών οι δύο νεκροί στη Βούλα - Δύο θύματα σε τροχαίο στην Ομόνοια

Η εξομολόγηση του Παύλου Μαρινάκη για τη νόσο του Crohn: Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος - Είχα υποτιμήσει συμπτώματα

Έντσο Φερράρι: Ο τραγικός θάνατος του γιου του, η εμμονή του με το σεξ και η ολέθρια σχέση με τις γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης