Καλιφόρνια: Σφοδρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» το Σαν Ντιέγκο - Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Καλιφόρνια: Σφοδρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» το Σαν Ντιέγκο - Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και μετέτρεψαν σε ποτάμια δρόμους σε ολόκληρη την Καλιφόρνια

san_diego
Σπίτια πλημμύρισαν και δρόμοι έκλεισαν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές, Δευτέρα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και μετέτρεψαν σε ποτάμια δρόμους σε ολόκληρη την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Associated Press.

Στην πόλη Γκέρνβιλ, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, έπεσαν πάνω από 10 εκατοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες, προκαλώντας την υπερχείλιση ενός ποταμού, ενώ ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.



Το Σαν Ντιέγκο ήταν από τις περιοχές της πολιτείας που αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα, αφού το ορμητικό νερό στους δρόμους παρέσυρε και αναποδογύρισε δεκάδες αυτοκίνητα, ενώ οι πλημμύρες έπνιξαν τις γειτονιές Μάουντεν Βιου και Σάουθκρεστ, αλλά και τον αυτοκινητόδρομο Interstate 15.

Ο Έντι Οτσόα, κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι, όταν βγήκε για πρωινό το πρωί της Δευτέρας μαζί με με την αδελφή του, απλώς ψιχάλιζε. Μέχρι όμως να επιστρέψουν στο οικογενειακό τους συνεργείο αυτοκινήτων, ολόκληρο το τετράγωνο είχε πλημμυρίσει και το σταθμευμένο αυτοκίνητο της αδελφής του είχε παρασυρθεί. «Όλα συνέβησαν μέσα σε μια ώρα», είπε ο Ότσοα. Οι Αρχές βρήκαν αργότερα το αυτοκίνητο της αδελφής του περίπου 5 χλμ πιο κάτω στο δρόμο.



Σε διάστημα τριών ωρών, έπεσαν 7,6 εκατοστά βροχής στο κοντινό Νάσιοναλ Σίτι, ενώ 5 εκατοστά έπεσαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο, ανέφερε η εφημερίδα San Diego Union-Tribune. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η περιοχή καταγράφει κατά μέσο όρο περίπου 5 εκατοστά βροχής το μήνα.

Τόσο η αστυνομία όσο και η πυροσβεστική συμμετείχαν σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα σε ολόκληρη την κομητεία Σαν Ντιέγκο. Μόνο η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι διέσωσε 24 άτομα γύρω από τις περιοχές των ποταμών Σαν Ντιέγκο και Τιχουάνα μετά την υπερχείλισή τους.




Ειδήσεις σήμερα:

O Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί πριν τον πυροβολήσουν - Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Μεσολόγγι

Το πατριωτικό ποπ τραγούδι που αναγκάζεται να ακούει κάθε πρωί στη φυλακή ο Ναβάλνι - Φαν του Πούτιν ο ερμηνευτής

Οι Ρωμιές της Πόλης που συγκλόνισαν: Από την Πολυξένη Φωκά-Πιστικά, στη Λωξάντρα και την Αμαλία Φλέμινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης