Βιβλίο-έκπληξη από τον νέο βασιλιά της Δανίας

Βιβλίο-έκπληξη από τον νέο βασιλιά της Δανίας

Τι λέει για τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, αλλά και γιατί σαν παιδί δεν του άρεσε η ιδέα να γίνει μονάρχης 

frederick-arthrou
Μόλις τρεις ημέρες μετά τη στέψη του ως Φρειδερίκος Ι’, ο νέος βασιλιάς της Δανίας κυκλοφόρησε με το όνομά του ένα βιβλίο, αιφνιδιάζοντας τους συμπολίτες του.

Το έργο που έχει τίτλο «Τα Λόγια του Βασιλιά» περιλαμβάνει σκέψεις για τη Δανία και τη θέση της στον κόσμο, αλλά και για τη σχέση του με την αυστραλιανής καταγωγής σύζυγό του, Μαρία.

Βασίζεται σε συνεντεύξεις που έδωσε τον τελευταίο 1,5 χρόνο και φέρει και την υπογραφή του Γενς Άντερσεν, ο οποίος το 2017 είχε γράψει τη βιογραφία του βασιλιά, αναφέρει το BBC.

Μεταξύ άλλων λέει ότι ως παιδί δυσκολευόταν να αποδεχτεί ότι θα γίνει βασιλιάς και ότι ήθελε να είναι όπως όλα τα αγόρια της ηλικίας μου. «Θυμάμαι τα 18α γενέθλιά μου σαν το τέλος του κόσμου. Αισθανόμουν ότι όλα όσα ήταν αστεία και συναρπαστικά τελείωσαν. Ευτυχώς δεν τέλειωσαν».

Κλείσιμο
Αποκαλύπτει ότι προσεύχεται με τη σύζυγο και τα παιδιά του κάθε απόγευμα. Η σύζυγός μου, λέει, «μου θυμίζει ότι δεν είμαι πάντα σωστός επειδή είμαι ο άντρας του σπιτιού».

Ο Φρειδερίκος ανέβηκε στον θρόνο της χώρας του μετά την παραίτηση της μητέρας του Μαργαρίτας Β’ κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, έπειτα από 52 χρόνια στον θρόνο. Για τον πατέρα του, που πέθανε το 2018, λέει ότι ήταν «πολύ πατριαρχικός» και ότι προσπάθησε να το περάσει αυτό και στους δύο γιους του.



Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Στο φως οι ροζ αγγελίες μέσω των οποίων ο 34χρονος εξέδιδε τις ανήλικες - Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Μήνυση κατά αγνώστων από τη μητέρα και τις αδερφές του Μπάμπη

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε κατάστημα - Απείλησε την υπάλληλο με μαχαίρι και άρπαξε €500 σε λιγότερο από ένα λεπτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης