Μετά το ατύχημα στο αεροσκάφος της Boeing οι αμερικανικές αρχές λένε ότι αυξήσουν την εποπτεία

Μετά το ατύχημα στο αεροσκάφος της Boeing οι αμερικανικές αρχές λένε ότι αυξήσουν την εποπτεία

Οι επιβάτες της πτήσης κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας μετά το περιστατικό που, όπως λένε, τους προκάλεσε «οικονομικές, σωματικές και συνεχιζόμενες συναισθηματικές συνέπειες»

737_max
Οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν ότι πρόκειται να εντείνουν την εποπτεία στη γραμμή παραγωγής της Boeing μια εβδομάδα μετά την αποκόλληση μίας πόρτας από ένα από τα αεροπλάνα της κατά τη διάρκεια πτήσης.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπήρχαν «σημαντικά προβλήματα» με το αεροσκάφος 737-9 Max καθώς και «άλλα κατασκευαστικά προβλήματα».

Η FAA δήλωσε ότι θα διενεργήσει έλεγχο της γραμμής παραγωγής του αεροπλάνου και θα επανεξετάσει ποιος είναι υπεύθυνος για την εποπτεία της ποιότητας, αναφέρει το BBC.

Για χρόνια, η FAA έχει αναθέσει ορισμένα τμήματα του ποιοτικού ελέγχου των αεροσκαφών στην Boeing, αλλά η πρακτική αυτή ήταν αμφιλεγόμενη, με επανειλημμένες προειδοποιήσεις για κινδύνους ασφαλείας.

Κλείσιμο
Η Boeing, που δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις, αγωνίζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε αυτόν μετά τη συντριβή δύο ολοκαίνουργιων 737 Max το 2018 και το 2019, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 346 άνθρωποι.

Διαπιστώθηκε ότι έπαιξε ρόλο ο κακός σχεδιασμός ενός τμήματος του συστήματος ελέγχου πτήσης, ενώ ενοχοποιήθηκε και η χαλαρή εποπτεία της FAA. Οι αρχές απαγόρευσαν την πτήση των 737 Max σε όλο τον κόσμο για περισσότερους από 18 μήνες.

Η έκρηξη στην πτήση της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον στην Καλιφόρνια οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Και αυτό το αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουργιο, με μόλις οκτώ εβδομάδες λειτουργίας.

Οι επιβάτες της πτήσης κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά της Boeing. Οι δικηγόροι τους περιέγραψαν το περιστατικό ως εφιαλτική εμπειρία που προκάλεσε «οικονομικές, σωματικές και συνεχιζόμενες συναισθηματικές συνέπειες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλούν έχει ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία θα παραδεχθεί το λάθος της και μίλησε για πρόβλημα διασφάλισης της ποιότητας.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο φως οι προανακριτικές καταθέσεις: Το θέατρο του συντρόφου της Γεωργίας - Έκανε ότι την έψαχνε στα νοσοκομεία

Η «Λορέλα» και δύο άνδρες στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων - Τους υπόσχονταν πολλά χρήματα και τις εξέδιδαν


Δεν έχω ψάξει ούτε έχω διαβάσει για κεταμίνη στο Ίντερνετ, λέει η Πισπιρίγκου - Αρνείται ότι δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης