Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ψάξει ούτε έχω διαβάσει για κεταμίνη στο Ίντερνετ»

Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ψάξει ούτε έχω διαβάσει για κεταμίνη στο Ίντερνετ»

Στην εντατική ένιωθα ότι παίζω στο Big Brother, τόνισε η ίδια

roula-pispirigkou
Πιστή στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας που τη θέλει να έχει δηλητηριάσει την κόρη της Τζωρτζίνα με κεταμίνη έμεινε η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο σχετικά με την αναισθησία και την καταστολή στα παιδιά.

Πρόκειται για αναζητήσεις που η 35χρονη μητέρα έκανε -σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- τον Ιανουάριο του 2022 ενώ το παιδί βρίσκονταν νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου.

Ενδεικτικά κάποιες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν σήμερα από την πρόεδρο στην κατηγορούμενη μητέρα έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Στις 17.1.2022 επισκέφτηκε ιστότοπο με τίτλο «αναισθητικό φάρμακα Βασιλειάδης medical books» και ανάμεσα στα αποτελέσματα υπήρχε η κεταμίνη. Τι ψάχνατε;

Κατηγορούμενη: Έψαχνα να βρω για τη χλωράλη. Δεν έχω διαβάσει για κεταμίνη, εγώ πάτησα το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στο google….

Πρόεδρος: Στις 19.1.2022 κάνατε αναζήτηση για αναισθησία σε παιδιά και για το πότε αυτή είναι ασφαλής καθώς και για χορήγηση καταστολής…

Κατηγορούμενη: Είχε γίνει η μαγνητική στο παιδί και μετά η Τζωρτζίνα έκανε όλα αυτά τα επεισόδια με εμετούς. Ό,τι έχω ψάξει σε ιατρικούς όρους εκείνες τις ημέρες είναι μετά από ενημέρωση του κ. Ηλιάδη.

Στη συνέχεια βήμα - βήμα η πρόεδρος ρώτησε για τρίτη ημέρα την 35χρονη μητέρα για κάθε στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο αφορά στη νοσηλεία του παιδιού στο Καραμανδάνειο και το πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Ρίου αλλά και τα μηνύματα που έστελνε στον Μάνο Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο το παιδί είχε το ρινικό οξυγόνο όταν μπήκε η νοσηλεύτρια;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα το είχε.

Πρόεδρος: Άρα οι γιατροί που λένε ότι δεν το είχε λένε ψέματα; Για ποιο λόγο; Τι να έχουν μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Ας έρθουν εδώ για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί μου. Σας είπα και από εχθές ότι δεν γνωρίζω το λόγο που ο καθένας καταθέτει εναντίον τους. Ήταν αδύνατο να σκέφτονταν ότι εγώ μπορεί να κινηθώ νομικά εναντίον τους όπως είχα κάνει και στη Μαλένα;

Πρόεδρος: Εκείνη την ώρα τι ευθύνες είχαν η γιατρός και η νοσηλεύτρια που έκαναν εφημερία;

Κατηγορούμενη: Όλα αυτά τα είπαν ένα χρόνο μετά. Μπορεί να έχει σχέση με την εγκεφαλοπάθεια που έπαθε το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε όταν οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί σας;

Κατηγορούμενη: Έπεσα στην αγκαλιά της γιατρού και της φιλούσα τα χέρια, έκλαιγα κι εγώ κι εκείνη.

Πρόεδρος: Σκεφτήκατε ποτέ να προσφύγετε κατά των γιατρών του Καραμανδανείου;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Ο Ηλιάδης και οι μεταμοσχεύσεις

Η πρόεδρος συνέχισε να ρωτά την κατηγορούμενη μητέρα για κρίσιμα γεγονότα στη νοσηλεία του παιδιού και τις ώρες που αυτά συνέβαιναν, όμως η 35χρονη πολλές φορές απαντούσε πως δεν θυμόνταν πότε ακριβώς αυτά έλαβαν χώρα.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις για τους ισχυρισμούς που έχει προβάλλει στη δίκη η υπεράσπισή της σχετικά με τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη.

Πρόεδρος: Τι σας ενόχλησε στην συμπεριφορά του κ. Ηλιάδη;

Κατηγορούμενη: Έλεγε ότι ήμουν αδιάφορη, ότι δεν κλαίω…

Πρόεδρος: Κλόνισε την εμπιστοσύνη σας αυτό απέναντί του;

Κατηγορούμενη: Μέχρι και την τελευταία στιγμή τον κ. Ηλιάδη τον είχα Θεό του παιδιού και ό,τι έλεγε το είχα σαν Ευαγγέλιο. Δεν μου είχε δώσει δείγμα ότι έκανε και κάτι λάθος με το παιδί.

Πρόεδρος: Πως αντιδράσατε μετά την αποσωλήνωση της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Δεν έκλαψα, πήγα δίπλα της και της μιλούσα στο αυτί.

Πρόεδρος: Γιατί ο κ. Ηλιάδης είπε ότι είχατε αγωνία αν θα έχει αντανακλαστικά το παιδί και αν θα περπατήσει;

Κατηγορούμενη: Δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει ο κάθε γιατρός στο κεφάλι του όταν καταθέτει.

Πρόεδρος: Υπάρχει κατάθεση νοσηλεύτριας που λέει ότι όσο ήταν το παιδί στη ΜΕΘ το μαλώνατε επειδή έτρεχαν τα σάλια του...

Κατηγορούμενη: Ντροπή, έλεος! Θα μάλωνα εγώ ένα παιδί στην εντατική; Για όνομα της Παναγίας με αυτούς τους ανθρώπους. Αν έχει παρθεί απόφαση για μένα τι να πω; Έχουν καταθέσει και με έχουν καταδικάσει.

Πρόεδρος: Γιατί να πουν αυτά;

Κατηγορούμενη: Γιατί εκεί στην εντατική όλοι ασχολούνταν με εμένα. Συγγνώμη για την ένταση της φωνής μου έχω αγανακτήσει. Οι άνθρωποι εκεί δεν είναι καλά. Κοιτούσαν αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο και αν τα νύχια μου ήταν βαμμένα. Αυτές τις κατινιές κατέθεσαν. Ήταν εκεί μέσα σαν να ήμουν στο Big Brother. Ήταν όλοι πάνω μου κατά πάνω με γουρλωμένα μάτια.

Πρόεδρος: Ήσασταν ευχαριστημένη ή δυσαρεστημένη με τη νοσηλεία του παιδιού σας στο Ρίο;

Κατηγορούμενη: Το μόνο που είχαμε πει ήταν όταν ήμασταν σε επισκεπτήριο και είδαμε στη Τζωρτζίνα την κατάκλιση και θυμάμαι ότι τους το είπαμε. Και μας είπαν πως τα παιδιά στην εντατική έτσι ανοίγουν και της έβαλαν εκείνη την ώρα μπεταντίν.

Πρόεδρος: Αφού βρήκατε την κατάκλιση που λέτε γιατί κάνατε αιτήματα φιλίας σε νοσηλεύτριες;

Κατηγορούμενη: Δεν έκανα μόνο εγώ αιτήματα έκανε και ο κ. Δασκαλάκης, εγώ έκανα συγκεκριμένα αιτήματα σε νοσηλεύτριες. Για να καταλάβατε εγώ είχα κάνει δώρο σε όλους στην εντατική το Πάσχα που γιόρταζε η Τζωρτζίνα και στον κ. Ηλιάδη. Πάντα έκανα ένα βήμα πίσω, δεν έδινε σημασία τότε σε αυτά.

Πρόεδρος: Συμφωνείτε ότι ο κ. Ηλιάδης έβαλε σε πρωτόκολλο υποθερμίας το παιδί για να μεταμοσχεύσει τα όργανά του;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Πρόεδρος: Έγινε κάποιος λάθος; Κάποιο σφάλμα στη θεραπευτική υποθερμία;

Κατηγορούμενη: Ο κ. Ηλιάδης είχε πει ότι η Τζωρτζίνα δεν είχε εγκεφαλικό οίδημα όταν την παρέλαβε, μετά το εμφάνισε.

Πρόεδρος: Ο συνήγορός σας είχε πει ότι ο κ. Ηλιάδης κάνει μεταμοσχεύσεις και στέλνει τα μάτια στο εξωτερικό... Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Κατηγορούμενη: Το ήξερε ο συνήγορός μου γιατί ήξερε από πληροφορίες δικές του ότι τα μάτια τα στέλνουν στο εξωτερικό. Έχουν γίνει τόσα λάθη και παραλείψεις... Περιμέναμε πώς και πως να αρχίσει η δίκη για να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα. Μέχρι και την ημέρα του θανάτου του παιδιού με τον κ. Ηλιάδη δεν του έδειξα ποτέ ότι ήμουν δυσαρεστημένη μαζί του. Για τις ιατρικές του γνώσεις ότι και να έχει συμβεί έπρεπε να έχω επικοινωνία μαζί του. Ήταν μια γενική απολογία στην ανακρίτρια δεν τα ήξερα όλα αυτά. Τώρα πολλά μπορούν να περάσουν από το μυαλό μου.

Ο Δασκαλάκης

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις στην κατηγορούμενη για τα μηνύματα που έστελνε στον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη αλλά και για άλλα μηνύματα που έστελνε σε κάποια γυναίκα με το όνομα Σία.

Πρόεδρος: Με μηνύματά σας απαγορεύατε στον κ. Δασκαλάκη να δει τη Τζωρτζίνα.

Κατηγορούμενη: Είναι ένα μεμονωμένο μήνυμα γιατί όλοι είχαν κολλήσει covid στην οικογένειά του. Του είπα να την βλέπει από το παράθυρο.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κάποιες συνομιλίες σας με μια κυρία Σια. Ποια είναι;

Κατηγορούμενη: Ήταν κάποια που θα έκανε προσευχή για το παιδί

Πρόεδρος: Γιατί της λέγατε για τον Μάνο τότε;

Κατηγορούμενη: Αυτή η κυρία ήξερε κάποια γριά που θα έκανε προσευχή για το παιδί. Η Σία ήταν μεσολαβήτρια. Η φίλη μου είχε επαφές με γυναίκες με χαρτιά και καφέ. Μία από αυτές ήταν και η Σία. Πήγα και με ρώτησε για τη σχέση μου με το Μάνο. Εκεί μου είπε ότι η γριά θα προσευχηθεί και για τον Μάνο. Όταν πήγα δεν ήμασταν χωρισμένοι.

Πρόεδρος: Αφού δεν ήσασταν χωρισμένοι γιατί να προσευχηθεί για το Μάνο;

Κατηγορούμενη: Για να μην πάθει κάτι εκείνος και όλη την οικογένεια γιατί μας έλεγαν ότι μπορεί να υπήρχε μαγεία στο σπίτι.

Πρόεδρος: Δεν σας έπιασε εσάς η μαγεία μόνο τη Τζωρτζίνα...

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω εγώ από μαγεία και πού πιάνει.

Πρόεδρος: Γράφατε στον κ. Δασκαλάκη ότι θα τον τιμωρήσει ο Θεός με τον χειρότερο τρόπο. Τι εννοούσατε;

Κατηγορούμενη: Ήταν συναίσθημα της στιγμής.

Πρόεδρος: Του γράφετε αν γίνει κάτι με το παιδί δεν μπορεί να έχετε τα ρούχα του μέσα στη μέση πάνω στο κρεβάτι. Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενη: Αν βγούμε από το νοσοκομείο του έλεγα να μην έχει τα ρούχα του εκεί.

Πρόεδρος: Δέκα λεπτά μετά έχουμε επεισόδιο.

Κατηγορούμενη: Μην ψάχνετε συνδέσεις δεν υπάρχουν.

Πρόεδρος: Του γράφατε του κ. Δασκαλάκη: «ζήσει πεθάνει εσύ επέλεξες να είσαι μακριά της». Πώς αντέξατε να γράψετε αυτή τη λέξη έχοντας χάσει δύο παιδιά;

Κατηγορούμενη: Με εκνεύριζε η κοροϊδία του... Δεν είπα εγώ ότι το παιδί θα πεθάνει.

Πρόεδρος: Ήταν τόσα πολλά τα νευρά σας που χρησιμοποιήσατε το ρήμα πεθαίνω για το παιδί το παιδί σας που ήταν ήδη μέσα στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενη: Είναι έκφραση...

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Στο φως οι προανακριτικές καταθέσεις: Το θέατρο του συντρόφου της Γεωργίας - Έκανε ότι την έψαχνε στα νοσοκομεία

Μεσολόγγι: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά μου» - Τα μηνύματα του Μπάμπη τα οποία έσβησε ο κρεοπώλης

Γιάννης Πουλόπουλος: Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου τον αποκάλεσε διαστροφικό σε συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης