Κίνα: Ξεκίνησε έρευνα κατά της ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό στα αποστάγματα κρασιού

Κίνα: Ξεκίνησε έρευνα κατά της ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό στα αποστάγματα κρασιού

Η απόφαση του Πεκίνου έρχεται εν μέσω εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών - Η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ' ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες

cognac
Τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Πεκίνο αναμένεται να εντείνει η απόφαση της Κίνας να ξεκινήσει έρευνα για αθέμιτο ανταγωνισμό όσον αφορά στα αποστάγματα κρασιού, όπως το κονιάκ, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορείου ανακοίνωσε ότι η έρευνα πραγματοποιείται έπειτα από προσφυγή που κατατέθηκε το Νοέμβριο από την Κινεζική Ένωση Οινοπνευματωδών για λογαριασμό του κινεζικού τομέα αποσταγμάτων.

«Το αίτημα αυτό περιείχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ βάσει» της κινεζικής νομοθεσίας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε μέσω του ιστοτόπου του.

Σε τι αφορά η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε σήμερα και αφορά υποψίες για πρακτικές ντάμπινγκ από την 1η Οκτωβρίου 2022 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και για δυνητικές ζημιές για τον κινεζικό τομέα των οινοπνευματωδών από την 1η Ιανουαρίου 2019 ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2023. Αν και η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τις 5 Ιανουαρίου 2025, ενδεχομένως μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες, εφόσον υπάρξουν ιδιαίτερες συνθήκες.

Κλείσιμο
Το ντάμπινγκ είναι μια πρακτική που έγκειται κυρίως στην πώληση στο εξωτερικό προϊόντων σε τιμές κατώτερες αυτών που ισχύουν στην εθνική αγορά.

Το 2022 η Κίνα εισήγαγε περισσότερα αποστάγματα κρασιού απ' ό,τι οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Daxue Consulting, σύμφωνα με το οποίο οι περισσότερες από τις εισαγωγές προέρχονταν από τη Γαλλία.



Ειδήσεις σήμερα:

«Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν» έλεγε ο 14χρονος μετά την επίθεση στην Αγία Παρασκευή - Η συγκινητική απάντηση από αστυνομικό

«Γιατί στις Σπέτσες;»: Ανάρτηση Ακρίτα για το τριήμερο στο νησί - Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ


Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Καταιγίδες ανήμερα των Θεοφανίων σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Πελοπόννησο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης