Ισραήλ: «H Χαμάς στέλνει παιδιά στην πρώτη γραμμή, ενώ οι τρομοκράτες κρύβονται στα καταφύγια»

Ισραήλ: «H Χαμάς στέλνει παιδιά στην πρώτη γραμμή, ενώ οι τρομοκράτες κρύβονται στα καταφύγια»

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις

Hamas_Kid2
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς εκπαιδεύει παιδιά για να συμμετέχουν στις τρομοκρατικές της επιθέσεις και μάλιστα τα στέλνει στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να «παραδίδουν μηνύματα και πυρομαχικά».

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δημοσίευσαν την Τετάρτη φωτογραφίες που δείχνουν τα επίδοξα παιδιά-στρατιώτες να ποζάρουν δίπλα σε τρομοκράτες της Χαμάς, ενώ κρατούν ημιαυτόματα όπλα και επανδρώνουν εκτοξευτές ρουκετών.

«Η τρομοκρατία δεν είναι έμφυτη, μαθαίνεται», έγραψαν οι IDF σε μια ανάρτηση στο Twitter, μαζί με ένα βίντεο με παιδιά να τρέχουν μέσα σε σήραγγες της Χαμάς.
«Κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου, η Χαμάς έχει στείλει παιδιά στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στέλνοντάς τα να παραδίδουν μηνύματα και πυρομαχικά, ενώ οι τρομοκράτες κρύβονται σε καταφύγια».
Κλείσιμο
Hamas_Kid4

Οι IDF ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά της Γάζας διδάσκονται σε «σχολεία, κινήματα νεολαίας και θερινές κατασκηνώσεις» ότι «οι δολοφονίες Εβραίων και Ισραηλινών είναι δικαιολογημένες».

Ένα παιδί δίπλα σε όπλα
«Η Χαμάς οργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, στις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν να πυροβολούν με όπλα, να επιτίθενται από τούνελ, να πολεμούν εναντίον αρμάτων μάχης και να απαγάγουν στρατιώτες. Οι κατασκηνώσεις αποτελούν πρώιμα στάδια για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Χαμάς και την ενσωμάτωση στη στρατιωτική πτέρυγα», δήλωσαν οι IDF στο Fox News Digital.

Ο ισραηλινός στρατός είπε επίσης ότι τα παιδιά της Γάζας «εκπαιδεύονται να πολεμούν σε σήραγγες, να πυροβολούν και να απαγάγουν». Στα παιδιά παραδίδονται εκρηκτικά για να τα κρύψουν και να τα παραδώσουν σε τρομοκράτες της Χαμάς για να στήσουν ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες. Το υλικό φέρεται να τραβήχτηκε στο Χαν Γιουνίς στη Γάζα.
Hamas_Kid3

«Η μεταφορά εκρηκτικών μέσα στη Γάζα από παιδιά γίνεται ακόμη και σε σακούλες με λαχανικά. Επίσης, τα παιδιά στέλνονται στα πεδία των μαχών μετά από μια επίθεση προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές και να τις αναφέρουν στους τρομοκράτες που κρύβονται σε καταφύγια», λένε οι Ισραηλινοί.

Οι ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι περισσότερα από 170 παιδιά εργάζονται για τη Χαμάς και την ισλαμική τζιχάντ σε όλη τη Γάζα.
Hamas_Kid5

Η αποκάλυψη έρχεται μετά τον ισχυρισμό της Χαμάς ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον ανώτερο αξιωματούχο Σάλεχ αλ Αρούρι, ο οποίος θεωρούνταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Αρούρι δολοφονήθηκε, αλλά δήλωσε ότι βρίσκονται «σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο».

«Είμαστε εξαιρετικά προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πούμε απόψε είναι ότι είμαστε επικεντρωμένοι και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην καταπολέμηση της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι στο Twitter.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη ανηλίκων Ρομά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Είχαν διαρρήξει τατουατζίδικο και καφετέρια


Νανά Παλαιτσάκη στους συνεργάτες της στο «Mega Καλημέρα»: Έχετε εκνευρισμό, επειδή έχετε καιρό να κάνετε σεξ


Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων, προανήγγειλε η Αγαπηδάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης