Οι παγίδες της Χαμάς: Βάζουν βόμβες σε παιδικά σακίδια και πτώματα

Οι παγίδες της Χαμάς: Βάζουν βόμβες σε παιδικά σακίδια και πτώματα

Φόβοι ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς θα φορτώσουν ομήρους με βόμβες που θα εκραγούν κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα

Child_Bag
Οι παγίδες που τοποθέτησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο Ισραήλ περιελάμβαναν μια βόμβα μέσα σε ένα ροζ παιδικό σακίδιο με την ελπίδα ότι θα σκότωνε ένα αθώο θύμα, δήλωσε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έδειχναν έναν στρατιώτη να ξεπακετάρει τη φαινομενικά αθώα, πολύχρωμη, διακοσμημένη με καρδιά και αστέρι σχολική τσάντα ενός παιδιού που βρέθηκε πεσμένη σε ένα χωράφι.

Στο εσωτερικό της υπήρχαν εκρηκτικά που είχαν ρυθμιστεί να εκραγούν αν κάποιος προσπαθούσε να τη σηκώσει.

«Η τσάντα ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό, που περιείχε έναν τηλεχειριζόμενο μηχανισμό - βάρους 7 κιλών. Η Χαμάς επέλεξε σκόπιμα να παγιδεύσει το σακίδιο ενός παιδιού με την "ελπίδα" ότι ένας ανυποψίαστος πολίτης θα το σηκώσει», έγραψαν οι IDF.
Child_Bag_Bomb
Το σακίδιο ενός παιδιού που άφησε πίσω της η Χαμάς ήταν γεμάτο με εκρηκτικά, ανακοίνωσαν οι IDF
Κλείσιμο
Οι IDF δήλωσαν ότι ο εν λόγω μηχανισμός ήταν μόνο ένας από τους πολλούς που εντοπίστηκαν στο Ισραήλ και που άφησε πίσω της η Χαμάς με την... ελπίδα να σκοτώσει περισσότερους Ισραηλινούς.

Βόμβες πάνω σε νεκρούς
Κάποιες από αυτές τις παγίδες βρέθηκαν επίσης τοποθετημένες πάνω στα σώματα νεκρών, συμπεριλαμβανομένης της 33χρονης καναδοισραηλινής μητέρας Adi Vital-Kaploun.

Την περασμένη εβδομάδα, οι IDF διαπίστωσαν ότι το πτώμα της Vital-Kaploun, η οποία πυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια των δύο αγοριών της, ήταν παγιδευμένο ώστε να εκραγεί αν κάποιος προσπαθούσε να το μετακινήσει, δήλωσαν οι φίλοι της στην καναδική Globe and Mail.

«Βρήκαν το πτώμα κάτω από το κρεβάτι του γιο της- γεμάτο με βόμβες», δήλωσε η φίλη της Dina Zaslacski. «Έβαλαν βόμβες σε όλο το σώμα της και ο πατέρας της ήταν στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ, δεν άνοιξε την πόρτα», είπε με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα.
Φόβοι ότι θα βάλουν βόμβες στους ομήρους
Η χρήση παγίδων από τη Χαμάς κάνει πολλούς να φοβούνται ότι οι περισσότεροι από 200 όμηροί της θα μπορούσαν να φορτωθούν με εκρηκτικά που θα εκραγούν κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα.
Ο Μπρους Χόφμαν, εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, απηύθυνε μια τέτοια προειδοποίηση στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητούσε για την πιθανή τοποθεσία των ομήρων που είναι διασκορπισμένοι στο εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων σηράγγων της Γάζας.

«Αυτά τα μέρη και ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι όμηροι θα είναι πιθανότατα φορτωμένοι με εκρηκτικά», προειδοποίησε ο Χόφμαν για να συνεχίσει: «Πρόκειται για τόσο μεγάλη πρόκληση που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ στο παρελθόν».

Ειδήσεις σήμερα:

Το ημερολόγιο των πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα - Όλες οι καταβολές ανά Ταμείο


Η σπάνια αναφορά της Άννας Βίσση στην περίοδο που η Σοφία Καρβέλα μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν «τρομοκρατικό πυρήνα» στον Λίβανο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης