Χρεοκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι - Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Χρεοκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι - Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Κατέθεσε το σχετικό αίτημα λίγες ημέρες μετά τη καταδίκη του για δυσφήμιση σχετικά με δηλώσεις του για τις εκλογές του 2020

Giuliani_Trump
Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση δικαστηρίου με την οποία καλείται να καταβάλει περίπου 150 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

Το CNN αναφέρει ότι στην αίτηση για την κήρυξη χρεοκοπίας ο Τζουλιάνι αναφέρεται ότι έχει χρέη που κυμαίνονται μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολαρίων και περιουσιακά στοιχεία με αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Η κήρυξη της πτώχευσης, σημειώνει το CNN, είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, που προέρχεται από την εποχή που ήταν δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Η κατάθεση της αίτησης δεν πρέπει να αποτελέσει έκπληξη για κανέναν», δήλωσε ο πολιτικός σύμβουλος του Τζουλιάνι, Τεντ Γκούντμαν. «Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο Τζουλιάνι θα ήταν σε θέση να πληρώσει ένα τόσο υψηλό ποσό. Η πτώχευση θα του δώσει την ευκαιρία και τον χρόνο να ασκήσει έφεση, ενώ παράλληλα παρέχει διαφάνεια στα οικονομικά του υπό την εποπτεία του πτωχευτικού δικαστηρίου».

Ο Τζουλιάνι καταδικάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου να πληρώσει 148 εκατομμύρια δολάρια σε δύο γυναίκες από την Τζόρτζια για τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι παραποίησαν ψήφους στις εκλογές του 2020.

Η ετυμηγορία ήρθε έπειτα από τετραήμερη δίκη για τον καθορισμό της ποινής ενώ ένας δικαστής είχε ήδη βρει τον 79χρονο Τζουλιάνι ένοχο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τη Ρούμπι Φρίμαν και την κόρη της, Γουάντρεα «Σάι» Μος.

Οι γυναίκες είχαν ζητήσει αποζημίωση μεταξύ 15 και 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Την Παρασκευή, δικαστής διέταξε να καταβληθούν 20 εκατομμύρια δολάρια για τιμωρητικές αποζημιώσεις σε κάθε θύμα. Επίσης, δόθηκε στην καθεμία πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια «για συναισθηματική δυσφορία», πρόσθεσε ο δικαστής.

Οι δικηγόροι του Τζουλιάνι είπαν ότι αν και διέδωσε ψέματα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, «δεν ήταν τόσο υπεύθυνος- ή τόσο κακόβουλος- όσο υποστήριξαν οι δικηγόροι των δύο γυναικών».



Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνες τουρίστες κοντά στο πανεπιστήμιο που έγινε η σφαγή στη Πράγα - «Είμαστε ασφαλείς» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φυλακές Κορυδαλλού: Έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, αυτοσχέδια όπλα και κινητά

Βεργίνα: Η Κοτταρίδη απαντά στην Αρβελέρ - Γιατί ο νεκρός είναι ο Φίλιππος Β' και όχι ο Μέγας Αλέξανδρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης