Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν υπάρχει βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο «αυτή τη στιγμή», λέει η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν υπάρχει βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο «αυτή τη στιγμή», λέει η Μόσχα

Η Βρετανία βύθισε τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική συμφωνία το 2022 με το να ασκήσει πίεση στο Κίεβο να αρνηθεί ένα προσχέδιο συμφωνίας, υποστήριξε ο Πεσκόφ

peskov
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και πως το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε το Κίεβο είναι παράλογο καθώς αποκλείει τη Ρωσία.

"Θεωρούμε πραγματικά πως το θέμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι επίκαιρο αυτή τη στιγμή", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε πως η Βρετανία βύθισε τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική συμφωνία το 2022 με το να ασκήσει πίεση στο Κίεβο να αρνηθεί ένα προσχέδιο συμφωνίας λίγο αφότου η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία.

"Έπειτα από αυτό, δεν υπήρξαν προαπαιτούμενα για διαπραγματεύσεις - και υπήρχαν ακόμη λιγότερα προαπαιτούμενα αφότου η Ουκρανία στην πραγματικότητα απαγόρευσε νομικά οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά", είπε ο Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα τον Οκτώβριο του 2022 αναγγέλλοντας επίσημα πως η προοπτική οποιονδήποτε συνομιλιών της Ουκρανίας με τον Πούτιν είναι "αδύνατη" αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε τέσσερις περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Πεσκόφ είπε πως το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι, γνωστό ως "ειρηνευτική φόρμουλα" του Ουκρανού προέδρου, είναι ελαττωματικό επειδή επιδιώκει την επίτευξη ειρήνης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. "Για να πούμε το λιγότερο, αυτή είναι μια παράλογη διαδικασία", είπε ο Πεσκόφ.

Κλείσιμο
Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι που αποτελείται από 10 σημεία καλεί για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και παύση των εχθροπραξιών και αποκατάσταση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Έπιασαν τον δολοφόνο της 27χρονης μητέρας στην Ιταλία - Την καταδίωκε αφού εκείνη διέκοψε την εξωσυζυγική τους σχέση

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 34χρονου Κρητικού που πυροβολήθηκε στο Γκάζι - Παίρνουν εξιτήριο οι άλλοι δύο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης