Ισραήλ: «Οι τρομοκράτες της Χαμάς με αντιμετώπιζαν σαν τρόπαιο», λέει πρώην όμηρος

Ισραήλ: «Οι τρομοκράτες της Χαμάς με αντιμετώπιζαν σαν τρόπαιο», λέει πρώην όμηρος

Η Yarden Roman-Gat προσποιήθηκε τη νεκρή αλλά οι άνδρες της Χαμάς την κατάλαβαν

Hamas_Omiros
Η Yarden Roman-Gat δεν οδηγήθηκε ποτέ στο τεράστιο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς μετά την απαγωγή της από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αλλά κρατήθηκε σε ένα σπίτι υπό συνεχή φύλαξη από άνδρες της Χαμάς που την αντιμετώπιζαν σαν «τρόπαιο».

«Με παρακολουθούσαν και με έβλεπαν συνεχώς», δήλωσε η 36χρονη φυσικοθεραπεύτρια στο CBS. Η Gat όπς λέει προσπάθησε να κάνει τους απαγωγείς της να την βλέπουν ως συνάνθρωπό της, δήλωσε η Ισραηλινή μητέρα από το κιμπούτς Μπε'ερί σε τηλεοπτική τη συνέντευξη.

«Δεν ήθελαν να με προστατεύσουν. Ήθελαν να φυλάξουν το τρόπαιό τους», είπε, περιγράφοντας πώς οι τρομοκράτες την έσυραν στο έδαφος όταν κατάλαβαν ότι απλώς προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή. «Οι απαγωγείς μου δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, με επιδείκνυαν ως τρόπαιο», είπε. «Αλλά νομίζω ότι κατάφερα να τους κάνω να νοιαστούν, κατά κάποιο τρόπο, σε κάποια επίπεδα», είπε για να συνεχίσει: «Και νομίζω ότι αυτό με βοήθησε να επιβιώσω».
Israeli hostage Yarden Roman-Gat shares details of her captivity in Gaza | 60 Minutes
Η Yarden Roman-Gat ήταν ένας από τους περίπου 250 ομήρους που έπιασε η Χαμάς κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.

Όταν ήρθε η ώρα για την Yarden Roman-Gat να επιστρέψει στο σπίτι της, είπε ότι οι απαγωγείς της ήθελαν να είναι ευτυχισμένη. «Αναρωτήθηκαν, “γιατί δεν είμαι ευτυχισμένη;"», δήλωσε στο CBS. «Σχεδόν το απαιτούσαν. Να είσαι ευτυχισμένη, να είσαι ευτυχισμένη. Θα πας σπίτι σου».

Κλείσιμο
Η κουνιάδα της παραμένει μεταξύ των 129 ομήρων που πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. «Η κουνιάδα μου η Καρμέλ και ένα σωρό άλλοι όμηροι βρίσκονται ακόμα στη Γάζα. Και είναι λάθος. Και πρέπει να το σταματήσουμε. Και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα το κάνουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Κάιρο ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια - Συζητήσεις για νέα εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων


Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά


Γεραπετρίτης για τη ροζ σημαία: Στον σκληρό πυρήνα του κράτους τα σύμβολα πρέπει να είναι ακέραια και ουδέτερα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης